fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

“U susret domovini 2024”: Prijelomni trenutak za globalno poduzetništvo

Sarajevo, prijestolnica Bosne i Hercegovine, uskoro će postati ne samo kulturna već i poslovna prijestonica svjetskog kalibra. Od 24. do 27. jula 2024. godine, grad će ugostiti jedan od najvažnijih poslovnih događaja godine – “U susret domovini 2024”. Ova četverodnevna manifestacija obećava ne samo poticati već i definirati budućnost poduzetništva u regiji.

Prošla godina bila je ključna za bh. poduzetnike širom svijeta. Na događaju “U susret domovini 2023.”, prisustvovalo je 100 poduzetnika bh. porijekla iz 22 zemlje svijeta. Njihova strast i predanost rezultirali su sa 20 partnerskih sporazuma za međunarodne projekte, pokretanjem 5 investicijskih projekata te osnivanjem 5 novih kompanija. Ovaj impresivan uspjeh pokazuje snagu i potencijal bh. poduzetničke zajednice u globalnom kontekstu.

Ove godine, očekuje se još veće okupljanje s više od 300 poduzetnika iz cijelog svijeta. Centralni fokus događaja bit će više od 250 B2B sastanaka,u suradnji sa Razvojnom agencijom BiH (SERDA), pružajući nezamjenjivu priliku za uspostavljanje novih poslovnih veza, stvaranje inovativnih partnerstava te razmjenu ideja i praksi. Ovi sastanci ključni su za daljnje jačanje poslovne mreže i stvaranje novih poslovnih prilika koje će značajno doprinijeti rastu i razvoju domaće ekonomije.

Dolazak stranih investicija u BiH, dugoročno ulaganje u projekte bh. poduzetnika te povećanje konkurentnosti domaćih kompanija samo su neki od dugoročnih ciljeva ovog projekta. Vaše sudjelovanje ključno je za ostvarenje uspjeha ovog događaja. Pozivamo vas da budete dio ove transformative priče koja će oblikovati budućnost poslovanja u našoj zemlji i regiji.

Vaša prisutnost na ovom događaju ne samo da će doprinijeti njegovom uspjehu, već će također otvoriti vrata za nova partnerstva, globalne prilike te inovativne poslovne strategije. Pridružite se globalnoj mreži poduzetnika, inspirirajte se i budite inspiracija drugima.

Za prijavu i potvrdu učešća popunite prijavni obrazac:
(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQ5IMRlpmBD8nK44CvETsBo6p8vkhpHTUgb5ubLaEEGpG7Fg/viewform?usp=pp_url) i da se registrirate za B2B sastanke na platformi (https://ususretdomovini2024.talkb2b.net/).

Zajedno Stvaramo Budućnost Poslovanja – Pridružite nam se na događaju “U susret domovini 2024” u Sarajevu!

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...