fbpx
KalesijaSportTuzlanski kanton

U Kalesiji uskoro sa radom počinje Akademija za nogometne golmane

Fudbalski klub Bosna iz Kalesije organizuje Akademiju za nogometne golmane…

Početak rada Akademije za nogometne golmane najavljen je za prvi ferbuar, a organizator je uputio poziv svim zainteresovanim golmanima da se prijave u Akademiju. Pored mladih nada, prijaviti se mogu i oni stariji bilo da su aktivni kao igrači nekog kluba ili se fudbalom bave rekreativno.

Sa polaznicima Akademije će raditi nekadašnji golman Rijad Alić koji je svojevremeno nastupao u Premijer ligi za tuzlansku Slobodu, ali i je također branio boje i drugih klubova sa područja TK poput Mramora, Sloge iz Tojšića i Bijeljevca.

Kako je u razgovoru za Super Portal istakao Alić, cilj je dodatno edukovati golmane i unaprijediti njihov kvalitet i golmaske vještine, u čemu će mu pomoći brojni poznati bh. golmani.

“S obzirom da generalno imamo nedostatak golmana na ovom području i da u Kalesiji postoji devet klubova koji nemaju trenere golmane u svojim redovima, te da se u omladisnkim pogonima skoro nikako ne radi sa golmanima, želimo prije svega tu nešto promjeniti. Uvijek je na našem području bilo dobrih golmana, međutim bez adekvatnog i kvalitetnog rada naši golmani stagniraju.” – govori Alić.

Alić se nada da će ova Akademija na neki način ujediniti klubove iz Kalesije i da će oni ozbiljno shvatiti ovu priliku.

“Želja mi je da svi klubovi sa našeg područja shvate ovo kao jednu dobru priliku da se njihovi golmani dodatno edukuju, a da se talenti iz omladinskih pogona kroz rad u Akademiji počnu pravilno učiti golmanskim vješitama od ranih fudbalskih koraka. Hvala Bogu, sada na stadionu u Kalesiji imamo dobre uslove, rasvjetu i Sportsko rekreativni centar pa će biti mnogo lakše raditi.” – ističe Alić.

Pored svog dugogodišnjeg golmanskog iskustva, Alić će pokušati iskoristi i svoja poznanstva koje je stekao na fudbalskim terenima kako bi u Kalesiju doveo što veći broj golmanskih asova, bivših i sadašnjih.

“Mi smo već kontaktirali sa nekim proslavljenim golmanima koji će se rado odazvati. Spomenut ću samo neka imena poput bivšeg reprezentativca Mirsada Dedića, zatim Denisa Mujkića, Irfana Fejzića, Samira Hadžimahovića, Edina Ribića, nadamo se da će doći i Adnan Gušo koji je poznat po radu sa golmanima u omladinskim kategorijama.” – kaže Alić.

Za organizatore je najvažnije da bude što više zainteresovanih jer bi se tako priča proširila i dobila jednu novu dimenziju, dodaje Alić za kraj razgovora.

Svi zainteresovani za učešće u Akademiji za nogometne golmane se mogu prijaviti putem Facebook stranice FK “Bosna” Kalesija ili na broj telefona 061 344 420.

Oznake: Akademija, Kalesija

Možda vas zanima