Povežite se sa nama

Crna hronika

U blizini Kalesije se zapalio minibus koji prevozi đake , uznemirujuće scene sa lica mjesta (FOTO/ VIDEO)

Objavljeno

-

U naselju Caparde u općini Osmaci, na skretanju prema naselju Kusonje, jutros je izbio požar na minibusu. Riječ je o minibusu kalesijske kompanije “Hankom Turs” koji prevozi učenike iz ovih naselja.

Prema riječima svjedoka, nije bilo povrijeđenih.

Jutros je iz još uvijek nepoznatih razloga došlo do požara na školskom autobusu u mjestu Caparde. Autobus kalesijske kompanije Hankom počeo je goriti oko pola sedam na magistralnom putu Zvornik-Tuzla u mjestu Caparde.

Prema prvim nezvaničnim informacijama u ovom požaru nije bilo povrijeđenih i svi putnici autobusa pravovremeno su evakuisani.

Od lokalizovanja požara vatrogasci nisu mogli više učiniti, piše Crna-Hronika.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

Afera Respiratori: Policija ponovo pretresa stan Fikreta Hodžića

Objavljeno

-

Od

Prema nalogu Tužilaštva BiH, trenutno je u toku pretres stana Fikreta Hodžića, vlasnika firme Srebrena malina, potvrdio je za Oslobođenje Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

– Tačno je da je u toku pretres, a on se obavlja u sklopu istrage u slučaju “Respiratori”, kazao je Grubešić za Oslobođenje.

Kako saznajemo, u pitanju je stan Fikreta Hodžića u sarajevskoj općini Vogošća.

Inače, ustraga “Respiratori” se vodi zbog uvoza 100 respiratora, koji su uvezeni preko firme Srebrena malina, a koji su plaćeni 10.5 miliona maraka.

Istragom su, osim Hodžića, obuhvaćeni još i federalni premijer Fadil Novalić, bivši direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i direktor Agencije za kontrolu lijekova BiH Aleksandar Zolak.

Inače, u okviru ove istrage policija je već jednom pretresala Hodžićev stan.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Ukrali mu stado koza, dvije sam vratio: Smiju mi se u policiji, a ja od ovoga živim

Objavljeno

-

Od

Tadija Radoš iz Prozor-Rame obratio se redakciji „Avaza“ tvrdeći da je žrtva krijumčara stoke. Prema njegovim riječima, prije dva mjeseca prvo mu je nestalo 18 koza, a nedugo poslije čak 40.

Slučaj je prijavio tamošnjoj policiji, a budući da nije bilo pomaka u istrazi, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke.

– Dvije koze našao sam kod jednog čovjeka na području vakufske općine. On mi je rekao da je koze kupio od dvojice muškaraca. Sve je priznao, i da su skinuli markice. Dvije koze sam uspio vratiti, za ostale ne znam šta ću. Kolju ih, rade šta hoće – jada se čoban.

Potom je ponovo otišao u policiju i sve ispričao.

– Zovem policiju svaki drugi dan, a oni mi se smiju. Ja živim od ovog. Čuvam koze, kisnem… Pričinjena mi je materijalna šteta od oko 10.000 KM. Ne znam više kome da se obratim – zaključio je Radoš, koji je s nama razgovarao dok je čuvao preostale koze.

Radoš je, inače, nadaleko poznat po uzgoju koza.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije