fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH

U BiH stigla i posljednja grupa hadžija: Umorni, ali sretni i zadovoljn

Na Međunarodni aerodrom Sarajevu noćas je iz Medine sletio i posljednji avion s bosanskim hadžijama, koji se u BiH vraćaju nakon obavljanja pete islamske dužnosti, hadža.

Ove godine hadžije su po prvi put nakon dugo vremena na hadž iz Sarajeva otputovale u ihramima.

Grupa po grupa je pristizala u Mekku, gdje su po dolasku obavili umru, zatim svi zajedno boravili na Arefatu. Nakon boravka na Muzdelifi i Mini te bacanja kamenčića, hadžije su kompletirale sve hadžske obrede.
Nakon toga su, od 20. juna, sukcesivno pristizali u Medinu, gdje je svaka grupa boravila po pet dana, te se s medinskom aerodroma letovima kompanije Flyans vraćali u domovinu.

“Umorni smo, ali sretni i zadovoljni poslom. Možemo kazati, sada na kraju, da je zbilja ova organizacija hadža uspjela, te da smo poduzeli sve moguće mjere da hadžije budu zadovoljne i da imaju sve ono što je potrebno”, kazao je rukovodilac Ureda za hadž i umru Dževad-ef. Hadžić.
Među hadžijama u ovoj grupi je i bračni par Hajlovac iz Kaknja koji živi u Njemačkoj. Kako su kazali, izuzetno su zadovoljni organizacijom hadža, te zahvalni rukovodsvu i vodičima.

“Ja im se zahvaljujem ovom prilikom. Bili su nam posvećeni i sve je funkcionisalo kako treba, zaista smo svugdje dobrodošli. Imali smi sve što nam je trebalo, zaista nemam riječi kojom bih iskazao zahvalnost”, rekao je Muhamed Hajlovac za agenciju MINA.
Opća je ocjena rukovodstva Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u BiH da je odluka da se prvo putuje u Mekku, a zatim u Medinu potpuno opravdana, te da je i to doprinijelo izuzetno uspješnoj organizaciji ovogodišnjeg hadža.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...