fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

U Beogradu otvoren Međunarodni sajam naoružanja “Partner 2023”

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” otvoren je danas u Beogradu, a prema rečima ministra odbrane Miloša Vučevića na sajmu će svoje proizvode predstaviti 154 izlagača iz Srbije i sveta, javlja Anadolu.

Vučević je rekao da će biti predstavljen reprezentativni deo proizvoda odbrambene industrije Srbije, ali i kompanija iz Nemačke, Francuske, Austrije, Finske, Turkiye i Kine.

Vučević je kazao da su ove godine potpisani ugovori sa domaćim kompanijama za opremanje Vojske Srbije vredni 6,2 milijarde dinara, da se očekuje potpisivanje ugovora duplo veće vrednosti tokom sajma, kao i da se očekuje da će do kraja godine Vojsci Srbije biti isporučeno streljačko naoružanje iz domaće proizvodnje.

Naveo je da se do kraja godine očekuje se i isporuka kapitalnih sistema naoružanja iz uvoza – transportnih aviona od kojih deo danas stiže u Srbiju i Erbasovih letelica H45.

Kako je objavilo Ministarstvo odbrane, od prethodnog sajma 2021. godine do sada Vojnotehnički institut i domaća odbrambena industrija Srbije razvili su 66 novih sredstava, od kojih 21 “nulte” serije koje su uspešno proizvedene.

Sajam se održava u halama 1, 4 i 2A, kao i na otovorenom prostoru Beogradskog sajma.

Ovo je 11. sajam naoružanja u organizaciji Ministarstva odbrane Srbije.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su “Jugoimport-SDPR” i Beogradski sajam.

Sajam traje do 28. septembra.

 

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Sport

Fudbalski klub Sarajevo putem društvenih mreža predstavio je novu domaću garnituru dresova njemačkog proizovđača Adidas u kojoj će nastupati igrači kluba sa Koševa u...