Povežite se sa nama

Crna hronika

Tužna sudbina: Ni traga dječaku iz Begovog Hana

Objavljeno

-

Agonija porodice Mešeljević iz Begovog Hana kod Žepča nastavlja se iz dana u dan od 14. maja prošle godine, kada je šestogodišnji dječak Ibrahim Mešeljević, vozeći bicikl, pao s mostića ispred porodične kuće u nabujali Mračajski potok. Bolom shrvana, porodica se nada nekim vijestima, ali, nažalost, ni nakon godinu nema ni traga od šestogodišnjaka.

Očekuju vijest

U potragu za dječakom bili su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Federalne uprave civilne zaštite, SNIK “Atom“ Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, RK “Bosna“ Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica, prijatelji i mještani, međutim, bez rezultata.

Veliki šok

Iako je od ove tragedije, kakvu ne pamte mještani Begovog Hana, prošla godina te uprkos vanljudskim naporima timova uključenih u potragu, dječak još nije pronađen.

Neutješna porodica iz dana u dan očekuje neku vijest i da se dječak konačno pronađe i barem na taj način dobiju kakav-takav smiraj.

Tragedija se dogodila prošle godine

Podsjetimo, kobnog dana kada je dječak pao u potok, usljed šoka, nesretni roditelji hospitalizirani su u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ispred porodične kuće mogli su se čuti jecaji i plač.

Kompletan Begov Han bio je obavijen tugom i niko nije mogao vjerovati da malenog, vedrog i nasmijanog dječaka više nikada neće vidjeti kako vozi bicikl

Sagradio novi most

Amel Mešeljević, otac mališana, teško je podnio gubitak djeteta. On je ranije za „Avaz“ rekao da mu je teško govoriti o kobnom 14. maju, kada je ostao bez sina. Kako nije mogao gledati u stari most, koji ga je svakodnevno podsjećao na Ibrahima, nedugo nakon tragedije sagradio je novi.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

Dječak poginuo prilikom prevrtanja traktora

Objavljeno

-

Od

Dječak je poginuo prilikom prevrtanja traktora u naselju Maslovare kod Novog Grada (Bosanskog Novog), rečeno je Srni u Centru za obavještavanje u Novom Gradu.

Nesreća se, kako prenose mediji, dogodila sinoć nešto prije 19 sati.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Škodom udario u stub ulične rasvjete

Objavljeno

-

Od

Vozač automobila Škoda jutro je zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolovoza udario u stub ulične rasvjete u ulici Armije RBiH u Tuzli.

Na sreću nije ozbiljnije povrijeđen, ali je na automobilu pričinjena znatna materijalna šteta.

Vrlo brzo na mjestu nezgode bili su službenici Policijske uprave MUP-a TK, koji su pokušali pomaći automobil.

Ujedno su obavili i uviđaj te preduzeli sve mjere i radnje u cilju dokumentovanna ovog događaja.

Nastavite čitati

Najčitanije