Povežite se sa nama

Lifestyle

Tuzlanski vatrogasci spasili mačku iz korita Jale ( VIDEO)

Objavljeno

-

Tuzlanski vatrogasci jučer su, pored redovnih imali i jednu intervenciju spašavanja koja je izazvala oduševljenje građana.

Na poziv očevidaca pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla izašli su na teren u neposrednoj blizini Vatrogasnog doma kako bi spasili mačku.

Naime, dvije djevojke pozvale su vatrogasce jer su u nepristupačnom dijelu korita rijeke Jale vidjele mačku koju nosi voda. Vatrogasci su se odazvali na ovaj poziv te je akcija uspješno okončana na zadovoljstvo prisutnih građana koji su sve zabilježili i video klipom kojeg možete pogledati u nastavku.

Maca je spašena. #vatrogasci

Posted by Jasmin Jahic on Srijeda, 14. Oktobar 2020.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Lifestyle

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju: U BiH 30.000 ljudi sa ovim zdravstvenim problemom

Objavljeno

-

Od

Svjetski dan svjesnosti o mucanju obilježava se danas, čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o ovom problemu i teškoćama sa kojima se susreću osobe koje imaju ovaj zdravstveni problem, od kojeg u svijetu pati 70 miliona, a u našoj zemlji oko 30.000 ljudi.

“Mucanje je jako kompleksan i individualan problem, jer ne postoje dvije osobe, koje mucaju na isti način, a razlikuju se i uzroci, simptomi ali i situacije, u kojima se javlja ovaj zdravstveni problem”, pojašnjava Amer Zildžić, predsjednik Udruženja za podršku osobama, koje mucaju u BiH, nazvanog „Moj slobodan govor“.

Ovo Udruženje sa sjedištem u Sarajevu, unazad godinu dana okuplja i nastoji pružiti podršku ovoj populaciji u našoj zemlji, radeći najviše online, zbog aktuelne epidemije korona virusa.

“Mucanje zapravo nije samo govorni problem, nego i komunikacijski, a da bi se on smanjio ili prevazišao potrebno je raditi na svim komponentama: govoru, tehnikama govora, sampouzdanju, prevazliaženju straha i slično”, ističu u Udruženju „Moj slobodan govor“, napominjući da generalno u našem društvu vlada veliko nerazumijevanje prema osobama koje mucaju, čemu je uglavnom najčešći uzrok nepoznavanje ovog problema, a sve to dovodi i do neadekvatnog tretmana ovih osoba.

“Nema nikakvog razloga da se o ovome ne priča, pa otvoreni razgovor o ovom problemu, počev od porodice pa nadalje, uz razumijevenje i strpljenje, može mnogo pomoći osobama koje mucaju”, naglašava Amer Zildžić, predsjednik Udruženja za podršku osobama, koje mucaju u BiH. (V. J.)

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Lifestyle

Odjevni komadi koje bi trebala imati svaka žena u ormaru nakon 30. godine

Objavljeno

-

Od

Komadi odjeće koji se mogu nositi na razne načine, ali i koji nikada ne izlaze iz mode su oni u koje treba investirati svaka žena nakon 30. godine.

Donosimo klasične modne komade za sve prigode i koje bi za sve žene trebale imati u ormaru nakon tridesete.

Mala crna haljina 

Crni sako 

View this post on Instagram

💼👟

A post shared by Hana (@noorofmyeyes) on

Mantil

Bijela košulja

Majica na prugice 

Klasične salonke

Kvalitetan komad nakita

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije