fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Tuzlanski dječaci učestvovali u kampu Real Madrida

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Di Stefano, Raul, Ronaldo, Zidane, samo su neka od imena koja su ostala upisana kao legende Kraljevskog kluba. Ovi igrači nisu ponikli u Real Madridu, ali su svakako ostavili svoj trag. Trenirati na način kako to rade Los Blancosi mogli su i mališani iz Bosne i Hercegovine. Rejan i Leon treniraju u tuzlanskom klubu Proleter, a sada su imali priliku učiti od trenera iz Realove akademije.

„Danas smo imali trening jedan na jedan. Ranije smo igrali tri na tri, imali smo grupe, a onda smo se premjestili, jedni igraju fudbal, a drugi rade jedan na jedan“, rekao je Leon Plauc, učesnik u kampu Real Madrida.

Rejan također uživa u treninzima, a od pete godine je znao da se želi baviti „najljepšom igrom“.

„Fudbal treniram četiri godine i izabrao sam taj sport jer sam gledao utakmice i htio biti poput nekog od igrača“, kazao je Rejan Smajić, učesnik u kampu Real Madrida.

Na kampu učestvuju dječaci uzrasta od šest do 17 godina koji su podijeljeni u grupe.

„Imamo tri grupe po 25 dječaka tako da smo dosegli broj oko 75 učesnika. Međutim, svaki put kad se rade ovakve stvari imamo mogućnost sigurno i za veći broj tako da ćemo u budućnosti, ako budemo još radili kampove u BiH, sigurno povećavati broj i gledati da to bude u što više gradova“, pojasnio je Damir Dominković, organizator kampa Real Madrida u Orašju.

Sa dječacima radi trener iz Akademije Real Madrida Javier Ochandiano. Pored njega, prisutni su i treneri iz bh. klubova. Semir Užičanin iz FK Tuzla City učestvuje na kampu kao pomoćnik madridskom treneru, a kako kaže, ono što nauči ovdje prenijet će i u tuzlanski klub.

„U kampu sam jednu godinu, odnosno ovo mi je prva godina i ovdje sam jako zadovoljan. Djeca su također jako zadovoljna, cilj nam je da ovdje privučemo što veći broj djece, da ih nešto naučimo i možda nekad neko od njih bude veliki igrač. Ja ću isto neke stvari odavdje prenijeti u svoj klub tako da je i to cilj“, kazao je Semir Užičanin.

Svaki od ovih dječaka sanja postati poput svog idola. Priliku da nekoliko dana treniraju poput njih i uče od najboljih svakako nisu željeli propustiti.

„Moj uzor u fudbalu je Džeko. Došao sam ovdje jer mislim da ću nešto novo naučiti i da ću naći neke nove prijatelje“, kazao je Rejan Smajić, učesnik u kampu Real Madrida.

„Upisao sam se zato što mi je puno drag tim i jako je dobar, vidio sam da ima kamp pa sam odlučio ići na taj kamp“, objasnio je Leon Plauc, učesnik u kampu Real Madrida.

Kamp Real Madrida ove godine se održava u tri bosanskohercegovačka grada: Posušju, Orašju i Bugoju. Organizatori ističu da bi kamp u budućnosti trebao postati tradicionalan, a iduće godine upravo Tuzla bi mogla postati jedan od gradova domaćina.

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...