fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Tuzla dobija impresivni kompleks na 20 spratova

Rušenje starog objekta je u naselju Irac u Tuzli je završeno, i zvanično počinje gradnja novog atraktivnog stambeno-poslovnog objekta Kendi.

Investitor projekta je kompanija Cestotehnik Invest, izvješava BiznisInfo.ba. Atraktivna lokacija nalazi se u centru grada na adresi ul. Drage Karamana 20.

Lokacija je u blizini svih sadržaja neophodnih za najviši standard urbanog življenja, te ugodan i miran život. Objekat se sastoji od tri lamele koje će, uz prizemlje, imati 12, 16 i 20 spratova.

Podzemne etaže namjenjene su za parkiranje motornih vozila. U prizeljmu će se nalaziti poslovni prostori, dok su ostali dijelovi objekta namijenjeni stambenim jedinicama, uključujući sve horizontalne i vertikalne komunikacije.

Prizemlje objekta sadrži pet poslovnih prostora različite kvadrature, te pruža mogućnost enterijerskih intervencija u smislu formiranja različitih prostora po pitanju povšine.

Pored navedenih poslovnih prostora u prizemlju objekta su smještena tri glavna ulaza namjenjena za stambeni dio objekta, te požarno stepenište.

Lamele su međusobno povezane. Veza između tri lamele ostvarena je centralnim holom. Zvjezdasti oblik objekta omogućava da se na krajevima lamela projektuju stanovi koji imaju dvostranu ili trostranu orjentaciju.

Objekat sadrži 316 stambenih jedinica koje su podijeljene u kategorije: garsonjera, jednosobni, dvosobni, trosobni, četverosobni stanovi. Zgrada ima ukupno 4 savremena komforna lifta koja olakšavaju vertikalnu komunikaciju između svih stambenih jedinica i podzemnih etaža.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...