fbpx
Vijesti

Trka života za djecu oboljelu od raka: Poruka mališanima da nisu sami

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti u mjesecu septembru.

Udruženje je zajedno sa sa suorganizatorima, Gradom Visoko i JU Centar za kulturu, sport i informisanje Visoko, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića – hrabrog borca koji je pobijedio tumor na mozgu, danas održalo trku/šetnju Zlatni krug.

Trka/šetnja je za cilj, prije svega, imala podizanje svijesti o raku kod djece, ali i prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz prodaju majica za učešće u trci.

Riječ je o šetnji humanitarnog karaktera koju su podržali brojni sportisti, poznate ličnosti, privredni i javni subjekti te pojedinci građani, koji su došli sa jednim ciljem, a to je podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Centralna lokacija održavanja manifestacije bila je ispred Kulturnog centra Altindag-Visoko.

– Ovo nije običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada smo trčali trku života, kada smo kao društvena zajednica iskazali svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kada smo svi imali priliku pokazati svoju podršku. Što je najvažnije od svega, svi zajedno poslali smo snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život, poruka je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima