fbpx
Sport

Tragičar Norveške u četvrtfinalu SP: Upropastio sam obje ključne situacije, žao mi je

Španija je u polufinalu Svjetskog prvenstva u rukometu nakon što je nakon neviđene drame u dva produžetka pobijedila Norvešku sa 35:34. ustvari, Norveška je sama sebe pobijedila. Kristian Bjornsen je do 60. minute bio najbolji igrač Norveške, zabio je večeras devet golova, ali ono što je napravio u zadnjih desetak sekundi graniči s nemogućim.

Norveška je imala napad 20 sekundi do kraja, no napravili su totalnu glupost i nisu išli na gol. Bjornsen je imao put prema vratima, no odlučio je loptu vratiti unatrag i suci su Norveškoj uzeli posjed. Lopta je došla do Daniela Dušebajeva koji sa zvukom sirene zabija za produžetak, a tamo je slavila Furija.

”Što mogu reći? Ovo je jedna od najtužnijih stvari u kojoj sam ikad učestvovao”, rekao je selektor Norveške Jonas Wille za Viaplay pa je dodao da je zadnji napad bio odigran po planu, osim što je Bjornsen napravio jedinu stvar koju nije smio.

”To je ono zbog čega je Bjornsen sada depresivan. U pitanju je desetinka sekunde. Kristianu sad moramo pomoći i podržati ga.”

Bjornsen je na kraju imao zicer za utakmicu odvesti u penale, ali mu je De Vargas obranio zicer.

U dodatnoj izmjeni, Bjornsen je mogao potpuno izjednačiti na mjestu u četvrtoj dodatnoj izmjeni, ali je promašio.

”Bilo je dana kad sam se bolje osjećao, to mogu priznati. Upropastio sam obje ključne situacije za našu ekipu. Gorak je osjećaj, žao mi je”, rekao je Bjornsen.

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci