fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

BiH

Toplane Sarajevo isključuju sa gasnog sistema, građani ostaju bez grijanja na debelim minusima | RTV TK

KJKP “Sarajevogas” d.o.o je zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa krenuo sa isključenjem Toplana – Sarajevo sa gasnog sistema, saopćeno je iz ovog preduzeća. Iz Toplana kažu da je već isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja.

“S tim u vezi možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grijanja već sutra”, dodali su.

S obzirom da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature, KJKP“ Toplane – Sarajevo“ d.o.o nemaju dovoljne količine goriva kako bi vršili zagrijavanje putem alternativnog goriva.

“Ukoliko se u toku sutrašnjeg dana ne steknu uslovi za normalizaciju isporuke prirodnog gasa, naši korisnici neće imati redovnu isporuku toplotne energije”, dodali su.

Podsjetimo da je 12. januara ove godine došlo do problema u isporuci prirodnog gasa Toplanama nakon čega su nekoliko dana prešli na alternativna goriva.

Tada je KJKP “Sarajevogas” saopćio da ima ograničenu isporuku gasa od dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo.

Predstavnici Energoinvesta su tada poručili kako se zbog spora na relaciji Energoinvest – Sarajevogas ovom preduzeću isporučuju manje količine gasa, a da Toplane “bespotrebno uznemiruju građane, jer se mogu naručiti dodatne količine gasa”.

(RTVTK/Klix.ba)

Izvor

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...