fbpx
Vijesti

„Teške ratove sam vodila“ Neda Ukraden progovorila o tajnama svojih pjesama

Pjevačica Neda Ukraden otvorila je dušu i javnosti otkrila detalje iz svog života o kojima ranije nije govorila.

Neda je otkrila zbog čega je imala najviše problema na početku karijere, pa evocirala uspomene i prisjetila se poteškoća oko tekstova svojih najvećih hitova.

– Teške ratove sam vodila zbog tekstova! Recimo, “Šteta baš“… Ta pjesma se odnosi na razne situacije i ljubavne i prijateljske… Pjesma se zvala “Kralj“, bilo je nešto kao “Ubij me kao malj“, pomislila sam “Šta je bre ovo?“… Pjesma “Zora je“, zvala se “Jovane Labude – otkrila je pjevačica i dodala:

– Kada mi je Đorđe Novković pjevao pjesmu, ja se sva raznježila, ali kada sam čula to, mislim se nema šanse! Promijenili smo na “Milane“, ali ja se tek razvela i nije bilo šanse da pjevam “Milane labude“! To su bili teški ratovi! – otkrila je Neda.

– Dio pjesme je bio i “kartice bez ograničenja“, meni to nije bilo kako treba. Rekla sam da meni ne trebaju samo pare, rekla sam “Daj mi malo ljubavi, prijateljstva, malo zagrljaja“– prisjetila se Neda, pa objasnila:

– Mi žene volimo i zlato i ljubav, neću “Samo zlato i dijamanti“… Zamolila sam ga da mi složi to kako treba i tek nakon sedam dana bitke dobili smo konačno riješenje!

(express/grandonline)

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima