fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Tešanjski bazeni dodatno ‘ušminkani’ za ljetnu sezonu

Tešanjski bazeni na ovom popularnom izletištu, smještenom u gustoj šumi podno Crnog vrha i lokalitetu gdje izvire popularna mineralna voda „Oaza“, prije četiri godine potpuno su adaptirani, a novu su sezonu dočekali dodatno „ušminkani“, ali i s novim cjenovnikom.

Osim 25-metarskog, kompleks bazena na Kiseljaku sadrži i bazen za malu djecu, a uz bazene je smješten i Dom izviđača odreda “Crni vrh” te tereni za sport.

– Ovo je i najraniji početak sezone kupanja na našim bazenima, ali smo uspjeli sve pripremiti za prijem kupača. Oko bazena smo postavili novu vrstu specijalne podloge, švedskog proizvođača Bergo, koja se uklapa jedna u drugu te pruža zaista lijep izgled. Proširili smo i platoa oko bazena, koji je potpuno prekriven betonskim kockama. Sve će to dodatno doprinijeti čistoći naših bazena, a što nam je najvažniji cilj, u kojem istrajavamo i uspijevamo. To nam potvrđuju i reakcije kupača, kojih je sve više i iz drugi gradova, a koje su jako pozitivne – kaže Ogrić, koji napominje kako svako jutro, prije otvaranja u 10 sati, po dva sata „usisavaju“ bazene, koji rade do 19 sati.

Još prošle godine priključeni su i na javni vodovod te više bazene ne pune cisternama, a prošle su godine betonskim kockama prekriili i prostor ljetne bašte. Drvena kućica za usluge brze hrane, na početku ove sezone, zamijenjena je novom, sada montažnom kućicom pa su poboljšane i te usluge.

Zbog stalnih ulaganja, ali i poskupljenja, cjenovnik koji je važio protekle tri godine- cjelodnevna ulaznica po cijeni od 2 KM za djecu do 18 godina te 4 KM za odrasle, uvećana je na 3 KM za djecu te 6 KM za odrasle. Korištenje kompleta od dvije ležaljke i suncobrana plaća se dodatno te košta 10 KM.

– Kada smo predlagali novi cjenovnik, ravnali smo se prema našem okruženju te smo zaključili da smo i s novim cijenama najpovoljniji. Ove smo godine uveli i sezonske karte, koje za djecu koštaju 60, a za odrasle 120 KM. Sezonsku smo kartu, tako, bazirali na 20 dana kupanja. Naša sezona traje do kraja augusta, ali, ako to vremenske prilike dozvoljavaju, radimo i tokom septembra. Prošle smo godine imali tri-četiri radna dana i tokom septembra – dodaje Ogrić.

Besplatna škola plivanja za djecu bit će organizirana i ove godine, kao i prošle godine započeta Škola plivanja za odrasle, a koja je, također, besplatna.

– Školu plivanja za odrasle organiziramo nakon zatvaranja bazena, nakon 19 sati, a ove godine planiramo razdvojiti na mušku i žensku grupu. Školu plivanja za djecu organiziramo u jutarnjim satima, od 9 sati te traje 1,5 sat.

– Kroz školu plivanja protekle tri godine prošlo je oko 300 djece, prošle godine 94, a imali smo i djece iz Maglaja. Naravno da nismo pravili problem nego smo i njih prihvatili – kaže Ogrić, koji napominje kako je ostvarenje javnog interesa primarna zadaća, a ne zarada.

Prošle su godine, za cijelu sezonu, imali oko 7.500 kupača – najviše oko 600 dnevno za vrijeme velikog toplotnog vala, ali ove godine se nadaju kako će biti premašeni dosadašnji rekordi.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Azijsko-pacifička tržišta bila su u porastu u utorak, nakon S&P 500 a Nasdaq Composite zatvorio je na rekordno visokim nivoima tokom noći, s japanskim...