fbpx
Vijesti

Telegrame saučešća iz BiH u Maroko poslali Zvizdić, Cvijanović, Krišto…

Povodom zemljotresa koji je noćas pogodio Maroko, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća predsjedniku Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Rachidu Talbiju El Alamiju. 

– Molim Vas da, uime naroda Bosne i Hercegovine i u moje lično ime, primite najiskrenije izraze saučešća povodom razornog zemljotresa koji je pogodio Vašu zemlju i u kojem su stradali Vaši građani. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saosjećanja, a povrijeđenim građanima želje za brz oporavak, navodi se u Zvizdićevom telegramu saučešća. 

Izraze dubokog saučešća građanima Maroka i kralju Muhamedu VI uputila je član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Duboko me je potresla vijest o velikom broju stradalih i povrijeđenih građana Kraljevine Maroko u razornom zemljotresu. Izražavam iskreno saučešće porodicama stradalih, građanima i Vama, a povrijeđenima u razornom zemljotresu želim brz oporavak, poručila je Cvijanović.

Također, i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je telegram saučešća premijeru Maroka Azizu Akhannouchu.

– Uime Vijeća ministara BiH i u svoje osobno izražavam Vama, obiteljima stradalih i narodu Maroka duboku sućut i suosjećanje s boli i patnjama obitelji poginulih i ranjenih u ovim teškim trenucima. Iskreno smo potreseni stradanjima koja su vas zadesila u kojima su izgubljeni ljudski životi i nanesena ogromna materijalna šteta. Naše misli i molitve su uz vas, istakla je Krišto.

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima