fbpx

Tegeltiji smeta određena vrsta kritika na račun Borca: Pogledajte Sarajevo, Zrinjski i Velež…

od Urednik

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Banjalučki Borac igra odličnu polusezonu u Premijer ligi BiH i četiri kola do kraja jesenjeg dijela sezone ima šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Sarajevo i sedam bodova u odnosu na trećeplasirani Zrinjski, koji doduše ima utakmicu manje.

Mnogo je kritika na račun Borca, uglavnom zbog suđenja koje je često na utakmicama banjalučkog kluba kontroverzno i sporno, a predsjednik Banjalučana Milan Tegeltija putem svog twitter naloga često brani klub od kritika. Međutim, danas je odlučio reagovati na kritike da u Borcu ne igraju “Borčeva djeca”, odnosno mladi igrači ponikli u ovom klubu.

“Čujem neke prigovore pojedinaca da u Borcu ne igraju borčeva djeca. Od svih ekipa u vrhu PL u Borcu ima ubjedljivo najviše “njegove djece”. Pogledajte Sarajevo,Zrinjski i Velež. Bez obzira na to, naglašavam u Borcu su svi igrači jednako naši i igraće najbolji u tom trenutku. Da li će to biti 1 ili više igrača poniklih u Borcu zavisi samo koliko kvalitetom i formom uspiju da se nametnu. U Borcu kao ozbiljnom klubu sa najvišim ambicijama nema mjesta protekcionizmu  bilo kog igrača. Prosto svi igrači su jednako naši i kvalitet i forma su jedina mjera. I još jednom naglašavam, svi igrači koji nose borčev dres i brane boje našeg kluba su jednako naši i svi su zajedno dio naše velike borčeve porodice. Razumijem ja lokal-patriotizam ali njemu u profesionalnom fudbalu i ozbiljnom klubu sa najvišim ambicijama nema mjesta!”, poručio je Tegeltija.

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.