fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Tatjana Praštalo i Vesna Balvan sude na Evropskom prvenstvu

Evropska rukometna federacija nominovala je 18 sudijskih parova za predstojeće Evropsko prvenstvo rukometašica u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj, koje će biti održano od 28. novembra do 15. decembra ove godine.

Priliku da sude na ovom prvenstvu Evrope dobile su i bosanskohercegovačke sutkinje Tatjana Praštalo i Vesna Balvan, saopćeno je iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Tatjana i Vesna su od prošle godine vlasnice grba IHF-a (Svjetska rukometna federacija), a prošle godine sudile su i finale EHF Lige prvaka za žene. Banjalučanke su prije dvije godine na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji sudile meč za bronzanu medalju.

Osim njih nominovani su sljedeći sudijski parovi: Ana Vranes/Marlis Wenninger (Austrija), Georgi Doychinov/Yulian Goretsov (Bugarska), Javier Alvarez Mata/Yon Bustamante Lopez (Španija), Yann Carmaux/Julien Mursch (Fancuska), Maike Merz/Tanja Kuttler (Njemačka), Kristof Altmar/Marton Horvath (Mađarska), Gianna Stella Merisi/Andrea Alejandra Pepe (Italija), Tomas Barysas/Povilas Petrusis (Litvanija), Igor Covalciuc/Alexei Covalciuc (Moldavija), Jelena Vujačić/Anđelina Kazanegra (Crna Gora), William Weijmans/Rick Wolbertus (Nizozemska), Eskil Braseth/Leif Andre Sundet (Norveška), Cristina Lovin/Simona Raluca Stancu (Rumunija), Ozren Backović/Mirko Palačković (Sovenija), Vanja Antić/Jelena Jakovljević (Srbija), Pinar Unlu Hatipoglu/Mehtap Simsek (Turska), arina Duplii/Olena Pobedrina (Ukrajina).

Ovi parovi će suditi ukupno 65 utakmica, a kao pripremu za Evropsko prvenstvo imat će Kurs za sudije i delegata krajem septembra. Ovo je prvi put da se Evropsko prvenstvo za rukometašice igra sa 24 selekcije, a prvi put je i da su Austrija i Švicarska domaćini Evropskog prvenstva za rukometašice.

Po dvije grupe igrat će se u Baselu, Innsbrucku i Debrecenu, a druga faza igrat će se u Debrecenu i Beču, koji će biti domaćin i finalnog vikenda.

(FENA)

The post Tatjana Praštalo i Vesna Balvan sude na Evropskom prvenstvu appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...