fbpx
Magazin

Tajna Karleušinog oca ugledala svjetlo dana


Pjevačica Jelena Karleuša, često je isticala da je njena najveća podrška bila pokojna majka Divna, a samo smo u nekoliko navrata imali prilike da čujemo detalje iz života njenog oca Dragana Karleuše.

Sjetimo se, Divna se sa 19 godina udala za Dragana 1977. godine, a već iduće godine dobili su kćerku Jelenu, danas popularnu pjevačicu. U to vrijeme Divna je bila studentica Pravnog fakulteta, a Dragan kriminalistički inspektor. Razveli su se dok je Jelena još bila mala, a nakon rastanka njen otac je u drugom braku dobio dva sina, dok Divna nije željela da ima još djece.

– Kad sam ja bila na poslu, kod kuće ju je čekala baka sa jelom koje voli. Sve što je poželjela, bilo joj je kupljeno. Ja sam je vodila na more, otac takođe, i sve je dobijala duplo. Ostala je da živi sa mnom, ali je otac uvijek bio uz nju kad joj je to trebalo. Povjeravala mi se i izgradile smo divan odnos, što nikada nije zloupotrijebila. Nisam željela da rodim drugo dijete da tu ljubav prema njoj ne bih dijelila na dva dijela. Kada sam se razvela, moja odluka da ne rodim drugo dijete bila je još snažnija jer nisam željela da Jelena ima polubrata ili polusestru. I ona je voljela da bude jedinica, princeza i obožavano biće – pričala je Divna o ljubavi prema kćerki kojoj je bila velika podrška u životu.

Ipak, Karleuša je kao članica žirija u “Zvezdama Granda” iznenadila je sve kad je u jednoj emisiji otkrila djelić iz biografije svog oca, kada je takmičar pjevao pesmu “Lola” koju u originalu izvodi Čobi što je pjevačicu podsjetilo na oca.

– Ne znam da li znate, ali moj otac je svirao bubnjeve sa grupom ‘Pro arte’ baš na pjesmi ‘Lola’ i to je bilo mnogo prije njegove policijske karijere – ispričala je Jelena koja je očigledno muzikalnost naslijedila od svog oca.

Inače, grupu “Pro arte” osnovao je 1967. godine klavijaturista i kompozitor Đorđe Novković, a sa dolaskom Vladimira Savčića Čobija u grupu oni postaju prave zvijezde.


Izvor

Možda vas zanima