fbpx
Magazin

Tajlandska lepotica impresionirala originalnom haljinom od konzervi na takmičenju za mis univerzuma

Za neke ljude, odavanje počasti onima koji su ih podržavali na putu ka uspehu je moralna obaveza. Upravo zbog toga u prilici smo da čujemo dirljive govore na dodelama nagrada i pročitamo posvete na prvim stranicama knjiga.

Na nedavno održanom takmičenju za mis univerzuma, predstavnica Tajlanda sprovela je ovaj princip u delo. Mlada dama po imenu Ana Sungam-iam nosila je haljinu napravljenu od elemenata konzervi u čast svojih roditelja, koji su joj pomogli da postane to što jeste. Naime, njen otac je zaposlen kao đubretar, dok je majka čistačica ulica u Bangkoku.

Haljinu od sekundarnih sirovina, prikladno nazvanu „Hidden Precious Diamond Dress“, dizajnirao je modni brend Manirat sa sedištem u Tajlandu i ona kombinuje aluminijumske poklopce limenki sa Svarovski kristalima.

Snažna poruka haljine mis Tajlanda izazvala je pažnju i pre izbora za mis univerzuma, a do sada je slika Ane u njoj na Instagramu dobila preko 230.000 lajkova.

„Ova haljina je inspirisana poznatim okruženjem mog detinjstva“, napisala je Sungam-iam na Instagramu i dodala: „Ona je namenski skrojena i napravljena od odbačenih i recikliranih materijala, kako bi ljudima pokazali da ono što mnogi smatraju bezvrednim zapravo poseduje sopstvenu vrednost i lepotu.“

Ana Sungam-iam rođena je i odrasla u sirotinjskoj četvrti u Bangkoku. Što se tiče njenog obrazovanja, od malena je shvatila da postoji jaz između nje i ostale dece. Prema njenoj biografiji morala je da daje krv, sakuplja plastične boce za otpad i čisti javne toalete da bi pokrila troškove školarine. Njena životna priča inspirisala ju je da radi u neprofitnim organizacijama kako bi deci omogućila pristup obrazovnom sistemu, bez obzira na njihov ekonomski status.

Iako Sungam-iam nije ušla u top 16, dobila je nagradu za društveni angažman. Ako želite da saznate više o ovoj dami i njenom humanitarnom zalaganja, misicu Tajlanda možete pratiti na Instagramu.

Izvor: My Modern Met

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci