fbpx
Sport

Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Kompletirane dvije grupe druge faze

Španija, Crna Gora, Iran, Francuska, Slovenija, Poljska, Švedska, Brazil, Zelenortska Ostrva, Island, Mađarska i Portugal izborili su plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva za rukometaše kada su grupe A, B, C i D u pitanju.

Najveća drama je viđena na utakmici između jednog od domaćina planetarne smotre, selekcije Poljske i Saudijske Arabije. Poljacima je trebala pobjeda da bi prošli u drugu fazu, a trijumf je dalje vodio i Saudijsku Arabiju. Na kraju, poslije velike borbe, na krilima navijača, slavila je Poljska sa 27:24.

U novofomorniranim grupama, u kojima borbe počinju već 18. januara, Francuska i Španija će imati po četiri, Crna Gora i Slovenija po dva, Iran i Poljska su bez bodova. U drugoj grupi, Švedska ima četiri, Brazil, Island, Mađarska i Portugalija po dva, a Zelenortska Ostrva su bez bodova.

U utakmicama posljednje runde, u grupama A, B, C i D, postignuti su sljedeći rezultati: Brazil – Zelenortska Ostrva 30:28, Crna Gora – Čile 35:33, Francuska – Slovenija 35:31, Island – Južna Koreja 38:25, Švedska – Urugvaj 47:12, Portugali – Mađarska 27:20, Poljska – Saudijska Arabija 27:24.

Sada slijedi borba za mjesto u četvrtfinalu, koje će osigurati po dvije selekcije iz četiri grupe, a dvije će biti formirane nakon mečeva u grupama C, D, E i F.

Plasman u četvrtfinale garantuje nastavak borbi za mjesto na Olimpijskim igrama, a naravno i nastavak borbi za pobjedničko postolje na Svjetskom prvenstvu.

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci