fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Svi najbolji atletičari i atletičarke prijavljeni za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Zenici

Atletski klub Zenica sutra i prekosutra će biti domaćin Državnog seniorskog prvenstva na otvorenom za 2024. godinu, koji se, u organizaciji Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, održava na Atletskom stadionu “Kamberovića polje”.

Na prvenstvu bi trebali nastupiti svi najbolji bosanskohercegovački atletičari i atletičarke, potvrdio je FENA-i generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj.

On je potvrdio kako će sigurno nastupiti bacač kugle Mesud Pezer, kojem će glavni konkurent za naslov biti mladi Nermin Štitkovac, a na spisku učesnika trke na 800 metara nalaze se Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

Nastupit će i bosanskohercegovački rekorder u bacanju koplja Dejan Mileusnić, srednjeprugašica Jelena Gajić…

“Rok za prijavu je istekao, a nastup su prijavili svi oni koji u ovom trenutku nešto znače u bosanskohercegovačkoj atletici. Oni će se boriti za norme i naslove državnog prvaka, ali i vrijedne novčane nagrade Federalnog ministarstva sporta, koje svakog pobjednika po disciplinama nagrađuje sa po 2.500 KM”, istaknuo je Kevelj.

Prvog dana, odnosno sutra, takmičenja počinju u 16:30, a drugog dana, u nedjelju, u 16:00. Prvog bi dana trebali nastupiti bacači Pezer i Mileusnić, a drugog dana srednjeprugaši Tuka i Mujezinović, koji jure i norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pezer i Mileusnić su prije deset dana u Zenici nastupili na 15. međunarodnom mitingu, na kojem su pobijedili u svojim disciplinama, dok Mujezinović i Tuka nisu nastupili na tom takmičenju.

(FENA)

The post Svi najbolji atletičari i atletičarke prijavljeni za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Zenici appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...