fbpx
Biznis

Svečano otvoren Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije

Nakon gotovo 15 godina pauze, Sarajevo je ponovno epicentar sajamske aktivnosti u području građevine, metalne industrije i mašinstva.

Naime, Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije “Sarajevo Industry Fair – SIF 2023’’ je novi specijalizirani sajam koji je danas svečano otvorenu u Olimpijskoj dvorani Zetra.

U dijelu Zetre koji zauzima više od 5.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i preko 2.000 m2 otvorenog prostora, sajam je okupio više od 95 izlagača iz regije te više različitih industrija.

Ovaj dugoočekivani događaj održava se od 18. do 20. maja u organizaciji agencija “Profi Team” iz Sarajeva.

Sajam, tematski obuhvaća istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, građevinske strojeve, uređaje i alate, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informacijske tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera.

Sajam će također pružiti posjetiteljima mogućnost izravne kupovine proizvoda uz promotivne cijene, akcije i novitete na tržištu.

Organizatori ističu važnost ovog sajma za grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. SIF 2023 predstavlja prvi međunarodni industrijski sajam u gradu nakon gotovo 15 godina, te ima izuzetan značaj za razvoj grada i države.

S fokusom na građevinarstvu, metalnoj industriji i mašinstvu, ovaj sajam će Sarajevu vratiti status središta sajamskih aktivnosti u ovim područjima.

Oranizatori ističu sudjelovanje više od 95 izlagača iz regije, što predstavlja značajan broj.

Posjetiteljima će biti pružena jedinstvena prilika za istraživanje novih proizvoda i tehnologija te stjecanje vrijednih informacija o ovim industrijskim sektorima.

Osim toga, SIF 2023 pruža platformu za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima i profesionalcima iz industrije.

Također, sajam otvara vrata za nove poslovne mogućnosti, pomažući izlagačima da uspostave nove kontakte, potencijalne kupce i partnere.

Održavanje sajma industrije u Sarajevu ima pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju i poslovnu zajednicu.

Osim privlačenja investitora i poslovnih prilika, sajam također pruža mogućnost promocije lokalnih industrija na međunarodnoj sceni. To povećava vidljivost i reputaciju grada kao industrijskog središta te doprinosi jačanju ekonomije regije.

Pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima  omogućeno je prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

Već prvog dana sajma izlagaći i posjetitelji su mogli prisustvovati uzbudljivim prezentacijama i panel diskusijama. Naime, kompanija M:TEL je imala prezentaciju na temu – ”Smart home” dok je pažnju privukla i panel diskusiji na temu ”Zeleni beton”-problemi u nedostatku legislative za beton, transportni beton, i beton koji se ugrađuje u montažne konstrukcije.

Za kraj prvog dana, održana je i prezentacija “Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine’’ na temu pod nazivom ”IBIH & Eurokodovi”.

Sutra od 14:30 posjetitelji će imati mogućnost prisustva panel diskusiji na temu ”Solarna energija-potencijal, sadašnjost i budućnost”.

Nakon toga, kompanija ISOSPAN će prezentirati koje su to prednosti u gradnji nisko-energetskih i pasivnih stambenih objekata.

Za kraj drugog dana, kompanija EMT Solar će uraditi prezentaciju svog poslovanja u segmentu solarne energije i potencijala iz ove oblasti.

Sarajevo Industry Fair „SIF“ od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

Ulaznice za sajam će iznositi 5,00 KM po osobi. Dio novca od ulaznica ide u dobrotovrne svrhe, saopćili su organizatori.

(Biznis.ba / FENA)

Izvor

Oznake: , ,

Možda vas zanima