fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Vijesti

Sukob na kopu Šikulje, napadnut član Sindikata rudara

Na Površinskom kopu Šikulje jutros je došlo do sukoba u zgradi uprave, zbog čega je intervenisala policija, saznaje Klix.ba.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, u zgradi uprave Površinskog kopa Šikulje jutros je održan sastanak na kojem su prisustvovali članovi uprave i nekoliko predstavnika Sindikata rudnika uglja Kreka.

Tema sastanka je bila analiza aktuelne situacije vezano za prekid rada rudara, međutim susret je krenuo u krivom smjeru te je došlo do fizičkog napada.

Prema informacijama sa kojima raspolaže Klix.ba, jedan od inžinjera koji je zaposlen na kopu napao je predsjednika Sindikalne podružnice. Inače, spomenuti inžinjer nije član sindikata.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da im je prijavljen događaj. Ona je navela da se policija nalazi na mjestu događaja kako bi utvrdili sve činjenice vezano za događaj.

 

Klix

Možda vam se sviđa

Biznis

Najniža plata u ovoj godini, kako je to utvrdila Vlada Federacije BiH, utvrđena je u iznosu od 543 KM.

Magazin

Pjevačica Jelena Karleuša je prijavila supruga Duška Tošića za nasilje u porodici, potvrđeno je za Nova.rs. Prema saznanjima Nova.rs, Duško je svojoj zakonitoj supruzi...

Magazin

Odbijanje dozvole Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju u fokusu je već dva dana, a na društvenim mrežama mnogo je onih koji su situaciju...

Biznis

Na domaće tržište u 11 mjeseci prošle godine dotekla je voda vrijedna više od 170 miliona maraka, što je više od tri puta više...