fbpx
Sport

Stanko Bubalo: Borit ćemo se do kraja za Evropu, svi su svjesni značaja meča sa Slogom

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

U posljednjoj utakmici pred svojim navijačima NK Široki Brijeg će ugostiti FK Sloga Meridian u nedjelju na Pecari sa početkom u 17 sati.

Na današnjoj konferenciji za medije novinarima se obratio pomoćni trener Stanko Bubalo i naglasio kako će se Široki Brijeg do kraja boriti za Europu.

Pred nama su posljednje dvije utakmice i moramo dati sve od sebe da odigramo što kvalitetnije za sebe i za naš klub. Ovo je posljednja utakmica u sezoni pred našim navijačima i želimo ostvariti pobjedu. Ekipa dobro radi na treninzima. Svi igrači su zdravi i spremni te svjesni značaja ove utakmice, rekao je Bubalo, pa dodao:

Mi ćemo se se do kraja boriti za Evropu. Prvo ćemo protiv Sloge dati sve od sebe da pobijedimo i onda ćemo vidjeti hoće li se sezona okončati u našu korist.

Pomoćni trener Širokog Brijega naglasio je kako će Plavo-bijeli ući ofanzivno od prve minute u utakmici 32. kola m:tel Premijer lige BiH.

Mi ćemo krenuti ofanzivno od prve minute i nametnuti svoj ritam. Na taj način želimo se prikazati u najboljem svjetlu​ u posljednjoj utakmici pred našim navijačima ove sezone, naglasio je Bubalo.

Odbrambeni fudbaler kluba sa Pecare, Ilija Mašić, istakao je kako postoji određeni pritisak zbog toga što ekipa sada više ne ovisi samo o svojim rezultatima.

Nakon dugo vremena ne ovisimo sami o sebi. Činjenica je kako ovisimo o ishodima drugih utakmica. To sve nam je u podsvijesti, ali mi se moramo koncentrisati na svoju igru. Ove sedmice radimo jako dobro i osjećamo jako dobru energiju. U ovoj utakmici ćemo dati sve od sebe za pobjedu. Još uvijek je sve otvoreno i imamo realne šanse za plasman u Evropu, kazao je Mašić. 

Dodao je kako su igrači motivisani i spremni pokazati da i dalje mogu odigrati kvalitetnu utakmicu. 

Nažalost, nakon dobrog prvog dijela sezone nismo uspjeli u drugom ispratiti tu energiju i sve što nas je krasilo. No, siguran sam kako možemo nešto napraviti. Želimo odigrati dobro posljednju utakmicu pred našim navijačima i pobjedom se odužiti za podršku koju nam daju kroz cijelu sezonu, kazao je Mašić. 

Oznake:

Možda vas zanima