fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Spektakularno otvorenje Evropskog rafting prvenstva u Konjicu

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu svečano je otvoreno većeras, uz veličanstven defile država učesnica i nadahnjujuće govore. Ovaj prestižni događaj, organizovan od strane River Guide rafting kluba uz podršku hotela Garden City Konjic, odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okupio je učesnike iz 12 evropskih zemalja.

Ceremonija je započela svečanim defileom, gdje su se timovi iz 12 zemalja spustili Neretvom pred publikom i visokim zvaničnicima koji su većeras bili u Konjicu. Više od 130 učesnika ponosno je predstavilo svoje zemlje, a Konjic je zasjao u punom sjaju dok su se mještani i gosti divili svečanom prizoru.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, obratio se prisutnima, ističući važnost ovog događaja za lokalnu zajednicu i zahvalivši svim organizatorima i učesnicima na njihovom trudu.

“S ponosom mogu reći da grad Konjic podržava sve pozitivne priče koje doprinose razvoju našeg Konjica i naše domovine BiH, kakvom smatram i ovo takmičenje. Mi Konjičani volimo reći da smo najbolji u raftingu, neka na ovom takmičenju koje će se nadam se proteći u sportskom duhu, pobjede najbolji”, poručio je Ćatić.

Poseban govor održao je i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

“Pored prirodnih bogatstava i gastronomskih specijaliteta, siguran sam da će Konjičanke i Konjičani pokazati svoje širokogrudnost i gostoprimstvo. Čast mi je što otvaram ovakvo veliko takmičenje u posebnom gradu za mene. Ovo je sjajna prilika za promociju grada, sporta i zajedništva”, poručio je Nikšić.

Nakon inspirativnih govora, publika je uživala u kulturno-umjetničkom programu, koji je dodatno obogatio svečanu atmosferu otvorenja.

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu traje do 15. juna 2024. godine. Takmičenje obuhvata tri utrke: Slalom utrku, RX utrku i Spust utrku. Posebno se ističu noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Organizatori pozivaju sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

Više informacija o događaju možete pronaći na našoj web stranici www.raftingbih.ba kao i na društvenim mrežama prvenstva.

The post Spektakularno otvorenje Evropskog rafting prvenstva u Konjicu appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Azijsko-pacifička tržišta bila su u porastu u utorak, nakon S&P 500 a Nasdaq Composite zatvorio je na rekordno visokim nivoima tokom noći, s japanskim...