fbpx
Vijesti

Snijeg ponovo “iznenadio”: Poznato koliko vozila i radnika čiste snijeg u Sarajevu

Nove snježne padavine glavni grad Bosne i Hercegovine dočekao je nespremno, s obzirom na to da su sarajevske ulice neočišćene. Uprkos tome, iz KJKP Rad je saopćeno kako je zimska služba od ranih jutarnjih sati na terenu, pri čemu se čiste ulice I i II prioriteta, te djeluju u skladu s vremenskim prilikama.

– Na čišćenju snijega na području Kantona Sarajevo uključena su 42 vozila, a od 14 sati je angažovano i 120 radnika koji ručno čiste snijeg, ističe glasnogovornik preduzeća Rad Mirza Ramić.

Dodao je i kako će se nakon što se steknu uslovi, čistiti i saobraćajnice III i IV priroriteta.

Jutros su se, podsjetimo, iz Rada na društvenim mrežama “oglasili” videom u kojem su prikazali kako i koliko ustvari imaju posla od jutros.

Ranije danas putem Twittera se oglasio i premijer KS Edin Forto.

– Molimo za strpljenje i saradnju. Pozivamo da, kako zakon predviđa, očistite snijeg na trotoarima ispred svojih zgrada. Ako ste u mogućnosti, izbjegavajte korištenje privatnih automobila. Uživajmo u dugoočekivanom snijegu, napisao je Forto.

U narednim danima najavljene su nove sniježne padavine, a iz KJKP Rad najavljaju da će Zimska služba u skladu sa vremenskim prilikama obavljati svoje zadatke.

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci