fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

BH PORTALBH PORTAL

Biznis

Služba za zapošljavanje TK raspisala tri javna poziva – Biznis.ba

Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona raspisala je tri javna poziva za poslodavce i nezaposlene osobe s ciljem da oko 280 osoba dobiju priliku za zaposlenje.

Javni oglasi otvoreni su od 3. do 18. augusta, a svi zainteresovani mogu dokumentaciju dostaviti u centralu Službe za zapošljavanje ili u općinskim ispostavama u mjestu prebivališta.

Zainteresovani mogu aplicirati za program subvencioniranja zapošljavanja i obavljanje pripravničkog ili volonterskog staža za pripadnike romske populacije, članova porodica gdje nijedan član nije zaposlen, zatim za osobe mlađe od 30 godina i za mlade koji izlaze iz ustanova javne skrbi. Za ove namjene Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK izdvojilo je oko 216 hiljada KM.

Ostala dva poziva finansiraju se od sredstava Službe za zapošljavanje TK i za te potrebe je obezbjeđeno oko 1.5 milion KM.

– Druga dva javna poziva odnose se na zapošljavanje i samozapošljavanje. Za sufinansiranje pri zapošljavanju obezbjeđeno je 1.2 miliona KM, a oko 300.000 KM za pokretanje samostalne djelatnosti i namjenjen je poslodavcima i nezaposlenim osobama koje se nalaze na našoj evidenciji i žele pokrenuti djelatnost – izjavila je Amela Makul, stručna savjetnica za informisanje Službe za zapošljavanje TK.

Sve potrebne informacije dostupne su na web siteu Službe za zapošljavanje TK i općinskim ispostavama, a dokumentacija se može predati lično ili putem pošte.

(fena)

Izvor

Možda vam se sviđa

Vijesti

Nedim Sladić, bh. meteorolog, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je sa javnošću podijelio informaciju o pljuskovima sa grmljavinom koji se očekuju večeras u...

Vijesti

Nakon što je talentovana Tuzlanka, Belma Huseinefendić svojom pjesmom  „ŠIBAM DALJE“ i cover obradom „Odakle sam ja“ napravila pomamu, odlučila se na objavu novog...

Biznis

Vjeruje se da će niskotarifni prevoznik Wizz Air obustaviti šest ruta iz svoje baze u Sarajevu tokom narednih mjeseci. Kompanija je prije više od...

Vijesti

U Velikoj sali Doma kulture Kakanj održana je jučer Akademija povodom 32. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kakanj, a prisutnima se tim...

Copyright © 2022 Outdoor Marketing d.o.o.Tuzla. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.