fbpx
Magazin

“Slika propasti jednog društva”: fotka iz Jerkovića izazvala pravu buru na društvenim mrežama

Šta smatrate normalno uređenim krajem u ulici? Da li je to više prostora za parkove za decu, ili lokali za izdavanje koji se vrlo brzo pretvore u niz kladionica? Jedna rasprava na društvenim mrežama se pokrenula baš u ovom smeru.

Sigurno ste i sami primetili da kladionice i kockarnice niču na sve strane, kao pečurke poput kiše. Pa tako opštine u Beogradu sve češće podsećaju na Las Vegas za siromašne, gde na svakih desetak metara možete odigrati tiket i kladiti se na drugu Norvešku ligu ili da ostavite sve pare na voćkicama i drugim automatima.

Jedna fotografija na tviteru najbolje govori koliko toga zaista ima. Nakon same fotke koja je postavljena, započeta je i rasprava koje ne deluje da će se tek tako završiti.

Kao što vidite na slici, na četiri zgrade ide pet kladionica, i to je očigledno surova realnost koju su primetili građani na Tviteru. I dok jedni osuđuju, drugi pak smatraju da vas niko ne udara po ušima da ulazite u njih.

„Slika propasti jednog drustva!“; „slika nekontrolisanog pranja novca za celu planetu“; „To je taj Jerković. Ima ih i dole, posle krivine, još tri u nizu“: „Kod mene na 50 metara: osnovna škola, banka, kladionica, kladionica, apoteka, pekara, kladionica, apoteka, cvećara, apoteka, loto, itd“, samo su neki od komentara besnih građana na ovakvo stanje.

Sa druge strane, postoje i oni koji misle da je ovako oduvek bilo i da se ništa nove ne dešava po tom pitanju:

„Kakva propast,ovo je bre švedski sto“; „Nikad neću shvatiti što kladionice i Zadruga i slično smetaju narodu. Brate ide ko hoće, gleda ko hoće, niko nikoga ne tera“; „Imamo mi i vecih problema od kladara“, samo su neki od komentara ljudi koji nemaju problema sa slikom koju si videli.

Ono što je sigurno, sve dok postoje ovako dijemetralno suprotstavljeni stavovi, teško da će se bilo šta promeniti.

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci