fbpx
Vijesti

Slijepa pijanistkinja sa autizmom nevjerovatnim performansom rasplakala publiku

Trinaestogodišnja slijepa pijanistkinja Lusi krunisana je pobjednicom serijala “Klavir” na britanskom Kanalu 4 u srijedu uveče nakon svog nastupa u Royal Festival Hall-u, piše Daily Mail.

Djevojčica koja ima i autizam, oduševila je publiku tokom finala takmičenja koje je uslijedilo nakon što je ostavila gledaoce u suzama nakon što je prošlog mjeseca izvela Šopena na željezničkoj stanici, prenosi Telegraf.

Emisija, koju vodi Klaudija Vinkleman, uključuje predstavnike javnosti koji nastupaju na željezničkim stanicama širom Velike Britanije dok sudije gledaju u tajnoj sobi.

Pop zvijezda Mika i koncertni pijanista Lang Lang zatim biraju po jednog pijanistu na kraju svake epizode koji će nastupiti u finalu.

Sudija Mika je pohvalio Lusino “zapanjujuće” izvođenje Debisijeve kompozicije i rekao:

“Čarobne stvari se dešavaju sa muzikom koja je suprotna svim izgledima i svim ograničenjima. Zapanjujuće je kada se to dogodi. Kada se to dogodilo u Lidsu, kada je Lusi nastupila, bilo je zapanjujuće – to je bila najponiznija stvar koju ste mogli da vidite.”

Sudija Lang je rekao: “Nevjerovatno je da ona može da svira ovo djelo. Kako – kako ona uči? Mislim, to je nevjerovatno.”

Lusina mama je rekla: “To je iskustvo jednom u životu koje niko od nas nikada neće zaboraviti. To je doslovno promijenilo život, ovakvi događaji se obično ne dešavaju u našim životima.”

Pogledajte i nastup nevjerovatne Lusi:

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima