fbpx
Sport

“Skandal vijeka” trese Barcelonu, strahuje se i od izbacivanja iz Evrope

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Tužilaštvo Španije podiglo je optužnicu protiv Barcelone i njena dva bivša predsjednika Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella zbog korupcije.

Kako se navodi, Barcelona se sumnjiči da je u periodu od 2001. do 2018, godine Barcelona uplatila veći iznos novca u sudijsku organizaciju i Enrriquezu Negreiri, potpredsjedniku sudijske organizacije, te tako dobijala zaštitu od njih, odnosno birala ko će im suditi u određenim utakmicama.

“Skandal vijeka”, kako su mediji u Španiji nazvali ovu aferu koju je otkrio prije svega Ser Catalunya, a Tužilaštvo se jučer oglasilo i saopštenjem.

– FC Barcelona je ostvarila i održavala strogo povjerljiv verbalni sporazum s Joseom Marijom Enriquezom Negreirom po kojem je on u funkciji potpredsjednika španjolske sudijske komisije u zamjenu za novac postupao tako da je Barcelona imala povlašten status kod sudija, stoji u saopštenju Tužliaštva i to tek trebada se dokaže

Ono što je zanimljivo je da iako je obuhvaćen period od sedamnaest godina, u optužnici nema aktuelnog predsjednika Joana Laporte koji je bio predsjednik od 2003. do 2010. godine.

U Barceloni sada strahuju i od UEFA koja se već raspitivala za slučaj, a nakon podizanja optužnice boje se i eventualnog izbacivanja iz Lige prvaka.

Oznake:

Možda vas zanima