fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Crna hronika

SKANDAL: Načelnik Srebrenice nezadovoljnim građanima Skelana na Facebooku poručio da će dobiti k****

Građani Skelana nezadovoljni su vlastima u Srebrenici i to su danas napisali na Facebook stranici “Pokret ZA Opštinu Skelani”, a načelnik Mladen Grujićić im je u komentarima uputio pogrdne riječi.

Na ovoj stranici su se oglasili građani Skelana koji su već neko vrijeme nezadovoljni zbog loše podrške vlasti Srebrenice.

Skelani pripadaju Srebrenici, a inače “žive” od pomoći iz Bajne Bašte, na šta su ukazali i u statusu.

“Samo vraćanje opštine Skelani, od Kragljivode do Drine spas je za ovaj narod. Da nam nije naše bratske Srbije, ovaj kraj bi bio potpuno prazan, zahvaljujući srebreničkoj vlasti, na čelu s Mladenom, Momčilom i drugim podanicima”, napisano je.

To je komentarisao načelnik Grujičić poručivši im: “Ajde ološi jedni sačekajte bar da praznici prođu, je*o vam m…. onaj ko vas je angažovao da pišete, dobićete k….”

Ovakvo pisanje u javnom prostoru je sramotno i za “obične” ljude, a kamoli za načelnika, čiji je zadatak da brine o svim stanovnicima općine koju vodi.

Skelani već godinama traže da im bude vraćen status općine koju su imali tokom rata. Njima je 1999. godine tadašnji visoki predstavnik Wolfgang Petritsch poništio tu odluku i proglasio ih dijelom Srebrenice.

Ova nekadašnja općina može potencijalno biti i od velikog turističkog značaja za Srebrenicu zbog historijskog pronalaska Municipijuma, koji je nekada bio jedan od rimskih administrativnih centara. Taj pronalazak je jedinstven u ovom dijelu Evrope, a pronađeni su i rijetki mozaici. Sve to je onima koji žive u Skelanima nada da bi ovaj kraj mogao oživjeti, no vlasti u Srebrenici to još uvijek nisu prepoznale, niti uložile u njega.

 

Klix

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...