fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Magazin

Sjećate li se ovog nesretnog dječaka? Pojavio se u Titaniku prije 25 godina, a još zarađuje od te uloge

Glumac Reece Thompson otkrio je da još zarađuje od filma “Titanic”, u kojem je glumio kada mu je bilo samo pet godina.

Bivši dječji glumac Reece Thompson najzapaženiju ulogu ostvario je prije 25 godina u jednom od najnagrađivanijih filmova svih vremena.

Kao petogodišnjak pojavio se u kultnom Titanicu, u kojem je glumio irskog dječaka iz niže klase koji se sa svojom majkom i sestrom ne uspijeva ukrcati na čamce za spašavanje i napustiti brod koji tone.

No usprkos tragičnoj sudbini njegova lika, Reeceu se ova uloga dugoročno isplatila jer je otkrio kako i danas zarađuje od uloge, za koju je tada bio isplaćen oko 30 hiljada dolara.

– Još dobijam novac zbog Titanica, tu i tamo mi zna doći ček s iznosima od 100 ili 200 dolara i to je uvijek lijepo iznenađenje, kazao je za Business Insider Reece, koji se nakon te uloge povukao iz glume i sada radi kao direktor marketinga u jednom skijaškom odmaralištu u Utahu.

Karijeru je započeo kao dječji model, a kada je pobijedio na jednom takmičenju, potpisao je ugovor s agentom za talente, koji mu je pronašao ulogu u Titanicu.

– Mami se svidjela ideja da se okušam kao glumac i odlučili smo probati jer smo mislili kako nemamo što izgubiti, kazao je Thompson, koji danas nimalo ne žali zbog te odluke.

Film “Titanic” s Leonardom DiCaprijom i Kate Winslet u glavnim ulogama 1997. godine je zaradio više od dvije milijarde dolara te je osvojio čak 11 Oscara.

 

Izvor: dnevnik.hr

(S.P.)

The post Sjećate li se ovog nesretnog dječaka? Pojavio se u Titaniku prije 25 godina, a još zarađuje od te uloge appeared first on Azra Magazin.

Izvor

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...