Povežite se sa nama

Crna hronika

Sipa u Sanskom Mostu: Uhapšen Fazir Vukalić, za Asimom Kamberom se traga

Objavljeno

-

Fazir Vukalić, član SDA, državni službenik u Općini Sanski Most i saradnik federalnog zastupnika Asima Kambera uhapšen je i u 11,30 sati uveden u zgradu Policijske uprave Sanski Most.

Prije toga u jutarnjim satima pretresen je stan Asima Kambera na Trgu ljiljana , Vukalićev stan u Naselju 17.viteške brigade, porodična kuća sekretarice  SDA Mirele Husić u selu Vrše i prostorije Općine Sanski Most na Trgu oslobodilaca. Pretresi  i lišavanje slobode vrše se po naredbi Tužilaštva BiH.

Iznošenje dokaza  iz stana Asima kambera , foto:Istraga.ba

Asim Kamber  i stranačka sekretarica Mirela Husić nalaze se u Sarajevu i kako je nezvanično potvrđeno, oni će se javiti u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu. Kamber je  jednom portalu izjavio kako ništa nije kriv.

Tužilaštvo BiH je u posjedu brojnih dokaza  vezanih za izbornu krađu  oktobra 2018.godine u Sanskom Mostu a kao osumnjičeno lice i organizator niza nezakonitih radnji u vezi sa izbornim prevarama navodi se Asim Kamber, Fazir Vukalić i drugi.

Neki od učesnika ovih nezakonitih radnji su prijavili  ovaj slučaj i biće svjedoci Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH objavilo je na službenoj stranici informaciju o pretresima na području općine Sanski Most.

-Aktivnosti su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela izborne prijevare, počinjenih tokom Općih izbora 2018. godine- stoji u vijesti Tužilaštva BiH.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

Afera Respiratori: Policija ponovo pretresa stan Fikreta Hodžića

Objavljeno

-

Od

Prema nalogu Tužilaštva BiH, trenutno je u toku pretres stana Fikreta Hodžića, vlasnika firme Srebrena malina, potvrdio je za Oslobođenje Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

– Tačno je da je u toku pretres, a on se obavlja u sklopu istrage u slučaju “Respiratori”, kazao je Grubešić za Oslobođenje.

Kako saznajemo, u pitanju je stan Fikreta Hodžića u sarajevskoj općini Vogošća.

Inače, ustraga “Respiratori” se vodi zbog uvoza 100 respiratora, koji su uvezeni preko firme Srebrena malina, a koji su plaćeni 10.5 miliona maraka.

Istragom su, osim Hodžića, obuhvaćeni još i federalni premijer Fadil Novalić, bivši direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i direktor Agencije za kontrolu lijekova BiH Aleksandar Zolak.

Inače, u okviru ove istrage policija je već jednom pretresala Hodžićev stan.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Ukrali mu stado koza, dvije sam vratio: Smiju mi se u policiji, a ja od ovoga živim

Objavljeno

-

Od

Tadija Radoš iz Prozor-Rame obratio se redakciji „Avaza“ tvrdeći da je žrtva krijumčara stoke. Prema njegovim riječima, prije dva mjeseca prvo mu je nestalo 18 koza, a nedugo poslije čak 40.

Slučaj je prijavio tamošnjoj policiji, a budući da nije bilo pomaka u istrazi, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke.

– Dvije koze našao sam kod jednog čovjeka na području vakufske općine. On mi je rekao da je koze kupio od dvojice muškaraca. Sve je priznao, i da su skinuli markice. Dvije koze sam uspio vratiti, za ostale ne znam šta ću. Kolju ih, rade šta hoće – jada se čoban.

Potom je ponovo otišao u policiju i sve ispričao.

– Zovem policiju svaki drugi dan, a oni mi se smiju. Ja živim od ovog. Čuvam koze, kisnem… Pričinjena mi je materijalna šteta od oko 10.000 KM. Ne znam više kome da se obratim – zaključio je Radoš, koji je s nama razgovarao dok je čuvao preostale koze.

Radoš je, inače, nadaleko poznat po uzgoju koza.


Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije