fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Singapur najskuplji grad na svijetu za superbogataše

Kako bi sastavila rang listu, švicaraska banka je analizirala cijene 20 potrošačkih dobara i usluga koje su kupili i koristili bogati pojedinci u 25 gradova.

Singapur je najskuplji, jer je u odnosu na prošlu godinu sve značajno poskupelo: od automobila i nakita do nekretnina. Troškovi posjedovanja automobila u Singapuru porasli su 15 posto u odnosu na godinu ranije u američkim dolarima.

Troškovi privatnog obrazovanja porasli su skoro 14 posto, dok su ženske tašne i cipele poskupele deset posto. Cijene muških odijela i satova porasle su za više od pet posto.

Za petama Singapuru ove godine je Hong Kong, koji je, svrgnuvši Shangai postao drugi najskuplji grad za bogate, prenosi B92.

London se ove godine našao na trećem mestu, delom zbog izlaska Velike Britanije iz tehničke recesije prošlog meseca, jačanja britanske funte u prošloj godini i kontinuiranog prilagođavanja privrede uslijed normalizacije poslije Brexita.

Zanimljivo je da se ove godine u top deset najskupljih gradova za bogate našao i Milano, dok je Dubai ispao sa liste.

Na listi deset najskupljih gradova na svijetu, četvrto mjesto je propalo Shangaiu, peto Monaku, šesto Cirihu, a sedmo New Yorku Na osmom mjestu je Pariz, na devetom Sao Paulo, a na desetom Milano.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Semir Cerić Koke pauzu između nastupa koristi za snimanje novih spotova koje će uskoropredstaviti publici. Tako će pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića narednih dana...

BiH

Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novi Grad službeno je još prije nekoliko mjeseci tražio podatke od načelnika Semira Efendića o vrsti angažmana...

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...