Povežite se sa nama

Vijesti

Sin Aleksandra Vučića zaražen korona virusom

Objavljeno

-

Danilo Vučić, sin Aleksandra Vučića, zaražen je korona virusom, a vijest je potvrdio i sam predsjednik Srbije na Instagramu.

“Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvenac zaražen je koronavirusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku.

Sine, pobedićeš ti to.

Voli te tata, svi te volimo!”, napisao je Vučić na Instagramu.

U Srbiji je korona virusom do sada zaraženo 2.666 osoba.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:

N1 BiH

Oglašavanje

Vijesti

Respiratori se možda i mogu vratiti, ali pitanje je što će biti s milijonima

Objavljeno

-

Od

Vlada Federacije BiH službeno je zatražila od Pravobraniteljstva FBiH da preispita sporni ugovor između Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i firme Srebrena malina o nabavci respiratora iz Kine, s mogućnošću poništavanja ovog ugovora, potvrdio je za Dnevni avaz Mustafa Kadribegović, vršitelj dužnosti direktora FUZC-a, koji, otkako je Fahrudin Solak suspendiran, vodi FUCZ. Kadribegović kaže da Vlada traži da se preispita sporni ugovor, ali da je pitanje šta će dalje biti.

”Obligacijski odnosi se mogu raskinuti, to nije sporno. Ali pitanje je šta ćemo time dobiti, hoće li se namirit obje strane. Mi možemo vratiti robu, ali šta će biti s parama, s 10,5 milijuna KM”, pita se Kadribegović. Kaže da je potrebno vidjeti šta je najracionalnije rješenje. ”Mi smo ugovorni organ, ali mora se vidjeti kako sve raskinuti, po kojim okolnostima, jer su udružena sredstva. Od Vlade s tekućeg računa i od sredstava naknada FUZC-a. Uglavnom, sada je puno nepoznanica. Kao Uprava nemamo puno prostora za kvalitetne odgovore, jer ih nemamo. Sva dokumentacija se svodi na ponudu, ugovor, prijedlog o nabavci i odluku o nabavci, to je to”, kaže Kadribegović. Istaknuo je kako ”nitko nije vidio devet ponuda za nabavku respiratora o kojima se priča i za koje pojedinci tvrde da postoje”. ”I ja sam dobio prošlog tjedna, kada sam postavljen za rukovoditelja, tu informaciju. Tražio sam odgovore i rečeno mi je da je bilo devet ponuda. No, ja to nikada nisam dobio iako sam tražio da mi se sve dostavi”, kaže Kadribegović. Avaz također navodi kako je upitno hoće li „Srebrena malina” u vlasništvu televizijskog voditelja Fikreta Hodžića moći do 27.

Istaknuo je kako ”nitko nije vidio devet ponuda za nabavku respiratora o kojima se priča i za koje pojedinci tvrde da postoje”. ”I ja sam dobio prošlog tjedna, kada sam postavljen za rukovoditelja, tu informaciju. Tražio sam odgovore i rečeno mi je da je bilo devet ponuda. No, ja to nikada nisam dobio iako sam tražio da mi se sve dostavi”, kaže Kadribegović. Avaz također navodi kako je upitno hoće li „Srebrena malina” u vlasništvu televizijskog voditelja Fikreta Hodžića moći do 27. svibnja obaviti uvoz preostalih 20 respiratora iz Kine u Bosnu i Hercegovinu. Do sada je u BiH, u aferi teškoj 10,5 milijuna KM koju istražuje Tužiteljstvo BiH, uvezeno 80 respiratora, a 20 još nikada nije došlo jer navodno nije bilo mjesta u avionu. Aviokornpanija Fly-Bosna, koja je prevezla respiratore od Hodžića, sada traži dodatni novac iako je po ugovoru dobila 152.000 eura. To znači da će, ako respiratori ne stignu do srijede, a evidentno je da neće, morati tražiti novu dozvolu od Agencije za lijekove BiH. Direktor ove agencije Aleksandar Zolak rekao je nedavno na “saslušanju” kod Odbora za utvrđivanje činjenica za nabavku 100 respiratora Doma naroda Parlamenta FBiH da firma “Srebrena malina” ima dozvolu za uvoz medicinske opreme koja važi do 27. svibnja.

Nastavite čitati

Vijesti

Umjetnost na asfaltu: Ovako izgleda ‘zakrpana’ cesta od Tomislavgrada prema Livnu

Objavljeno

-

Od

Javno poduzeće Ceste d.d. Mostar prošlog tjedna izvršilo je sanaciju magistralne ceste od mjesta Prisoje prema Livnu. Mještanin Prisoja Ivica Ćurić nije zadovoljan kvalitetom izvršenih radova te je poručio da se prestanu uništavati ceste još gorim zakrpama.

Zakrpana cesta od Prisoja prema Livnu - Umjetnost na asfaltu: Ovako izgleda

”Proteklih dana vozači koji prometuju između Tomislavgrada i Livna, via Prisoje, svjedoci su uništavanja magistralne ceste od strane imenjaka s predznakom javno poduzeće, Javnog poduzeća Ceste d.d. Mostar. To poduzeće je igrom slučaja ujedno i zaduženo za održavanje navedene prometnice i sve to novcem koji plaćaju vozači motornih vozila kroz nebrojene novčane naknade uz registracije vozila i nebrojene trošarine uz svaku litru natočenog goriva. Naime, nakon izvršene ”sanacije” navodno oštećenog kolnika u Prisoju, od strane navedenog Javnog poduzeća, kolnik je u tko zna koliko puta lošijem stanju nego prije nesretne ”sanacije”. Asfaltne zakrpe se nalaze tik jedna do druge, ipak dovoljno razmaknute i nedovoljno izravnate, da se vozači prilikom prelaska preko zakrpa odmah razbude ukoliko su još pospani. Ne znam, možda je to njihov doprinos sigurnosti na cestama jer sigurno nitko neće zadrijemati za volanom. Samo po sebi nameće se logično pitanje, je li možda ovo Javno poduzeće u nekakvom suvezluku s brojnim prodavačima autodijelova u našoj županiji, jer će njima zasigurno porasti prodaja dijelova ovjesa vozila, a moguće i ostalih dijelova karoserije. Ako takvo partnerstvo ne postoji, onda je očito da Javno poduzeće Ceste d.d. Mostar ili nemaju znanja ili nemaju iskustva ili nemaju potrebnu mehanizaciju za rad da odrađuju poslove sanacije kolnika, posao za koji su zaduženi i ovlašteni i plaćeni našim novcem”, poručio je Ćurić, prenosi Tomislavcity.

Zakrpana cesta od Prisoja prema Livnu - Umjetnost na asfaltu: Ovako izgleda

Nastavite čitati

Najčitanije