fbpx
Sport

Sergej Jakirović o Alenu Haliloviću: Rekao sam mu u lice zbog čega ne može biti prvi igrač Rijeke

Sergej Jakirović, trener Rijeke, u razgovoru za Sportske novosti, između ostalog, govorio je o rastanku sa Alenom Halilovićem, nesuđenim reprezentativcem BiH.

Prema riječima Jakirovića, on je Haliloviću već na startu priprema rekao šta očekuje od njega i, nakon mjesec i po dana, njega nesuđeni reprezentativac BiH nije uvjerio da će biti ono zbog čega je doveden, a to je da bude prvi igrač Rijeke.

Ispadam kao nekakav krivac, jer sam se zahvalio Haliloviću. Pazite, već na startu priprema rekao sam mu što se očekuje od njega. Današnji fudbal traži maksimalno davanje i odricanje, stavljanje u službu ekipe, jer samo maksimalno spreman igrač može odgovoriti zahtjevima ne bih rekao mojim, nego zahtjevima današnjeg fudbala, kazao je Jakirović, pa dodao:

Nakon mjesec i po dana Halilović me nije uvjerio da će biti ono zbog čega je doveden, a doveden je da bude prvi igrač ekipe, pa je moja procjena bila da je rastanak najbolji za sve. Rekao sam mu direktno u lice zašto mislim da on teško može biti igrač koji će u Rijeci prihvatiti ulogu koja nije glavna i Alen se s tim složio. Ne sumnjam da smo povukli dobar potez.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima