fbpx
Sport

Selektor Lihtenštajna: Neki naši igrači još idu u školu, želimo da uče od igrača poput Džeke

Lihtenštajn je sinoć časno poražen od Bosne i Hercegovine na Bilinom polju, pošto je bilo samo 2:1.

Na konferenciji za medije se poslije utakmice obratio trener gostujuće selekcije Konrad Funfstuck.

“Ja sam tri mjeseca selektor Lihtenštajna. Prije toga sam bio trener u Njemačkoj. Lično želim da radim sa igračima koje imam. Znate da je to šesta najmanja zemlja na svijetu. Imamo mali broj igrača te imamo mlade igrače. Neki od naših igrača imaju 18 godina i još uvijek idu u školu”, rekao je Funfstuck na početku.

Ponovo je, kao i prije utakmice, pričao o tome da on želi razvijati igru ovog tima i pomagati igračima da dostignu viši nivo.

“Želimo razvijati našu igru i želimo da igrači uče od fudbalera poput Edina Džeke. Ipak, mislim da trebamo dobiti kompliment za igru koju smo pružili protiv jake reprezentacije BiH”, kazao je selektor Lihtenštajna i dodao:

“Večerašnja utakmica je pokazala kakve imamo mogućnosti. Bolje smo igrali nego protiv Slovačke i Luksemburga. Bilo je dobrih situacija. Želim da naši igrači igraju fudbal, a ne samo da se dive protivniku.

U fudbalu se sve može desiti i to je ljepota te igre. Imali smo šanse da izjednačimo preko kontre, ali BiH je pobijedila zbog individualnog kvaliteta. Ovo je za nas pozitivan razvoj. Mi se nismo samo branili već smo i imali neke šanse.”

“Prelako smo primili golove i to se ne smije dešavati. Ipak, mislim da moramo vjerovati u igrače. Nismo izgubili vjeru nakon 0:2. Bili smo spremni za ovaj scenarij, ali završilo je kako je završilo. Možemo biti zadovoljni.”

The post Selektor Lihtenštajna: Neki naši igrači još idu u školu, želimo da uče od igrača poput Džeke appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima