Povežite se sa nama

Magazin

Sedmični horoskop: Ne možete dobiti odmah sve

Objavljeno

-

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: I zvijezde se brinu da vaša veza bude lijepa i sadržajna. Vaš pogled pun ljubavi i sreće privlači pažnju voljene osobe. Ako ste slobodni, počinje strastvena priča.

Posao: Pred vama je gomila posla, koji ne možete sami riješiti. Dobit ćete pomoć kolega, tako da ćete sve dobro obaviti. Nije lako, ali se, kao obično, brzo snalazite.

Zdravlje: Odlično, ali više se odmarajte.

 

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Ne možete dobiti odmah sve. Veseo i otvoren pristup, pravi je put do nečijeg srca. Dobrog provoda ima u izobilju, bez obzira na to da li ste slobodni ili u vezi.

Posao: Apsolutni ste gospodar situacije. Radite punom parom, ali imajte na umu da je i to jedan od garanta stabilne finansijske situacije. I odnosi s kolegama su odlični.

Zdravlje: Adekvatno se odijevajte i hranite!

 

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: Napravite važan korak, učinite sve što je u vašoj moći da vas zapazi osoba do koje vam je stalo. Ako ste u vezi, osjećate svu snagu i toplinu partnerove ljubavi.

Posao: Nema mnogo smisla da se bavite ozbiljnijim planovima, jer trenutno nije moguće napraviti veliki pomak. Već krajem perioda, otvaraju se nove, sjajne mogućnosti.

Zdravlje: Sjajno se osjećate.

 

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: S lakoćom rješavate problem koji se povremeno javlja. Ukupno gledano, smiješi se ljubavna sreća. Potpuno ste predani voljenoj osobi. Ljubav je obostrana.

Posao: Nemojte, po svaku cijenu, insistirati na poštivanju isključivo vaših uvjeta. Budite fleksibilni prema poslovnim parnerima. Novac lako dolazi, ali još lakše i odlazi.

Zdravlje: Sasvim dobrog ste zdravlja.

 

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Moguće su značajne promjene. Zračite unutarnjim zadovoljstvom, uživate uz voljenu osobu. Ako ste sami, lako dolazite u kontakt s osobom koja vam se sviđa.

Posao: Imate mnogo posla, ali ne žalite se, jer svaki vaš potez donosi odličan, pogotovo finansijski, rezultat. Uskoro dolazi zatišje, pa se možete slobodno opustiti.

Zdravlje: Odlično, ali povedite računa o ishrani.

 

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Silno se trudite da se što više približite osobi koju volite ili koja vas zanima. Pazite, svako pretjerivanje može se pretvoriti u fijasko. Pustite i mašti na volju.

Posao: U poslu ubirete mnogo slađe plodove nego u ljubavi. Imate dovoljno energije i za zahtjevnije obaveze. Niko vas ne može zaustaviti na putu ka željenom cilju.

Zdravlje: Jedite više voća i povrća.

 

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Želite neke čudne zamisli provesti u djelo, ali u ljubavi nema imperativa! Ako sumnjate u partnera, pazite kako reagirate. Srećom, uskoro ponovo dolazi zadovoljstvo.

Posao: Niste raspoloženi, osjećate da vas nešto usporava ili da se neko urotio protiv vas. Kolege vam izgledaju kao potencijalni neprijatelji. Jedan događaj sve popravlja.

Zdravlje: Samo se opustite, uživajte.

 

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI

Ljubav: Neodoljivo privlačite partnera, ali i još nekoliko osoba. Trebate biti odlučniji i sve će biti jasno. Ako ste slobodni, moguća je veza s osobom koja živi daleko od vas.

Posao: Očekuje vas sjajna situacija. Svi se pitaju otkuda vam, skoro uvijek, snaga, volja i energija za dobre rezultate. Kontakti koje ostvarite, daju šanse za napredak.

Zdravlje: Uspjeh pozitivno utječe i na zdravlje.

 

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: U svakom slučaju, nije vam dosadno. Sebi i voljenoj osobi znate prirediti najveća iznenađenja. Ako ste slobodni, približavate se nekome koga odavno želite.

Posao: U prilici ste da se dokažete, što vam omogućava zaradu bez mnogo muke. Ipak, nije vam sve servirano na “srebrenom pladnju”, morate uložiti i znanje i sposobnost.

Zdravlje: Sve je kako treba.

 

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Dominira snažna energija koja je, u sprezi s vašom specifičnom prirodom, ključni faktor da veza zablista novim sjajem. Ako ste slobodni, okanite se avantura.

Posao: U prilici ste da pokažete da možete raditi i više i bolje nego što se to od vas očekuje. Vjerujte u sebe i uspjet ćete. Vidno se popravlja i finansijska situacija.

Zdravlje: Prilagodite jelovnik proljeću.

 

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Bez obzira na status, ne zanimaju vas dugi razgovori, želite što konkretnije dokaze ljubavi. Morate uložiti mnogo napora ako želite unijeti novi kvalitet u vezu.

Posao: Pod velikim ste pritiskom, hvatate se u koštac s obavezama. Tek krajem perioda tenzije popuštaju. Ipak, štedite svoju snagu, potrudite se da dobijete što više.

Zdravlje: Pobrinite se i za predah, odmor.

 

RIBE

20.II – 20.III

Ljubav: Kao da se svijet vrti oko vas, u centru ste pažnje. Superiorno igrate zavodničku ulogu i gotovo niko vam ne može odoljeti. Ako ste zaljubljeni, uživate uz partnera.

Posao: I pored sreće u ljubavi, obaveze ne trpe. I dalje besprijekorno radite, bez opasnosti od greške. Ipak, niste spremni za nešto novo, ne izlazite iz uhodanog tempa.

Zdravlje: Zdravi ste, zadovoljni i sretni.

Oglašavanje

Magazin

Masaže koje zasigurno smanjuju celulit

Objavljeno

-

Od

Ručna masaža uz tehnike štipanja, masiranje šakama te cijeđenja djelotvornija je i od mašinske, a razna ulja poput onog bršljana ili badema pospješiće efekt.

Dokazano najveći neprijatelj celulita uz zdravu prehranu, povećane količine vode i vježbanje je masaža. Stručnjaci kažu kako masaža protiv celulita da bi bila učinkovita ne smije biti blaga, a iako je pomalo neugodna, ne smije ostavljati masnice i oštećenu kožu.

Nećete pogriješiti niti s običnim baby uljem

Da biste to spriječili, važno je dobro nauljiti noge i stražnjicu, područja na kojima se najčešće nakuplja celulit. Ulje je znatno bolji odabir od kreme, koja će se prebrzo upiti, pa će pokreti biti agresivniji, a koža osjetljivija. Najbolje je uzeti ulje od bršljana ili badema, koji dokazano potiču cirkulaciju te umanjuju celulit, no nećete pogriješiti niti s običnim baby uljem koje je znatno povoljnije.

Nanesite ulje od stopala do koljena - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Nanesite ulje od stopala do koljena kako biste poboljšali protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki dio noge pokušajte masirati barem minutu.

Masaža štipanjem

Štipajte prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i trbuha, kako bi krv došla do površine. Tako ćete ukloniti nakupine toksina.

Masaža cijeđenjem

Opustite mišiće. Uhvatite dijelove kože objema rukama kao da cijedite peškir. Na ovaj način masirajte bedra i problematična područja na bokovima.

Masiranje šakama

Šakama gnječite nakupine celulita. Jačim stiskanjem razbićete masne nakupine, pa će se i metabolizam poslije bolje boriti protiv njih.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Šaka oraha za bolje zdravlje

Objavljeno

-

Od

Nedavno istraživanje pokazalo je da konzumiranje orašastih plodova može imati povoljan utjecaj na mnoge bolesti, što upućuje na snažnu poveznicu između unosa orašastih plodova i zdravlja.

Naučnici su proučavali 29 ranije objavljenih studija koje su uključivale sveukupno 819.000 sudionika. Među njima je bilo više od 12.000 slučajeva ishemijske bolesti srca, 9.000 slučajeva moždanog udara, 18.000 slučajeva kardiovaskularnih bolesti i karcinoma.

Orasi su, bogati antioksidansima - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Kod istraživanih učesnika uočeno je da konzumiranje orašastih plodova smanjuje rizik od bolesti. Međutim, neki rezultati razlikuju se s obzirom na vrstu populacije (primjerice, prema spolu ili rizičnim faktorima).

Orašasti plodovi obiluju vlaknima, magnezijem i višestruko nezasićenim masnim kiselinama. Riječ je o hranjivim tvarima koje smanjuju nivo holesterola, a k tome i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Orasi i pekan su, na primjer, bogati antioksidansima koji se bore protiv oksidativnog stresa pa tako smanjuju i rizik od karcinoma. Najmanje 20 grama orašastih plodova dnevno može smanjiti i rizik od bolesti dišnog sistema za 50 posto te dijabetesa za 40 posto.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije