Povežite se sa nama

Magazin

SEDMIČNI HOROSKOP: MIJENJATE STAV PREMA LJUBAV

Objavljeno

-

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: Želite unijeti osvježenje i sreću u svoj ljubavni život. Ako ste slobodni, zaljubit ćete se. Moguće je da se uskoro približite osobi koja vas privlači.

Posao: Posebno ste motivirani za rad. Vaše ideje mogu, nekome, djelovati nestvarno, ali u svakoj od njih naznaka je uspješne realizacije, sreće i ostvarenja sna.

Zdravlje: Priuštite sebi i vrijeme za predah.

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Zaljubljeni ste, a voljena osoba uživa u vašem društvu. Život izvan uobičajenih okvira za vas je istinsko otkriće. Ako tragate za ljubavlju, slijedi nešto posebno.

Posao: Napokon možete odahnuti. Svojim zamislima dajete željeni smisao. Imate niz unosnih prilika za profesionalni napredak i uspjeh. Ugrabite svoju šansu objeručke!

Zdravlje: U sjajnoj ste kondiciji, privlačite.

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: Mijenjate stav prema ljubav, a trag tih previranja najviše osjeća osoba koja vas voli. Donosite važne odluke, a potom slijedi vrijeme sklada i opuštanja.

Posao: Naglašen je vaš trud, a energija je u stalnom porastu. To je odlično, jer želite postići još veći profesionalni uspjeh. Ipak, budite realniji, povedite računa o novcu.

Zdravlje: Zdrava hrana i rekreacija su imperativ!

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: Zadovoljni ste, uživate u ljubavi i skladnoj vezi. Ako ste sami, nekoliko osoba želi vašu naklonost. Moguće je da upoznate srodnu dušu i zaljubite se.

Posao: Pred vama je pregršt šansi za uspjeh i napredovanje, te ostvarenje svega onog što dugo želite. Ovo je odličan period i za traženje posla, veću zaradu i poslovni ugled.

Zdravlje: Tjelesna i psihička forma na zavidnom nivou.

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Neuhvatljivi ste, niste više spremni na kompromis. Ipak, htjeli-ne htjeli, krećete ususret novoj ljubavnoj priči. Vezu koja nema perspektivu, prekidate bez kajanja.

Posao: Ako skupite dovoljno strpljenja i koncentracije da se ozbiljno posvetite radu, pred vama je veliki uspjeh i dodatna zarada. Odnosi s kolegama su izvrsni.

Zdravlje: Rekreacija je najbolje rješenje.

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Sve u vama treperi, žudite za strastvenom vezom, želite promjenu. To će se ostvariti, uz malo truda dolazi do olakšanja. Ako ste slobodni, nalazite novu ljubav.

Posao: Zatečeni ste količinom obaveza, pa se punom parom bacite na dovršavanje započetog. Kraj sedmice donosi olakšanje i povoljno rješenje jedne delikatne situacije.

Zdravlje: Bolje rasporedite energiju.

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Volite, puni ste snova o sjajnoj budućnosti. Posebno vikend donosi nova, ugodna iznenađenja. Ako ste u sretnoj vezi, imate još više razloga za zadovoljstvo.

Posao: Vaše izvanredne sposobnosti najbolje dolaze do izražaja ako ste lider u poslu. Iznimno ste hrabri i poduzetni u isticanju ideja i visoko postavljenih ciljeva.

Zdravlje: Odlično zdravlje i dobro raspoloženje.

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI
Ljubav: Ljubav vam je osnovni motiv u svim oblastima. Slijede lijepi doživljaji, ali kao da vaša ljubavna očekivanja nisu zadovoljena?! Jedan susret vodi vas ka ljepšem sutra.

Posao: I pored zbivanja na emotivnom planu, izuzetno ste vrijedni, a prema profesiji se odnosite savjesno. Vodite računa o svakoj sitnici, pa možete očekivati uspjeh.

Zdravlje: Pozitivan stav donosi dobro zdravlje.

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: Sve ukazuje na zanimljivu i uzbudljivu sedmicu. Mnogim osobama ste šarmantni, neodoljivi. Iako vas privlači avantura, ne možete “pobjeći” lijepoj, pravoj vezi.

Posao: Bez stresa i vanrednog truda imate dovoljno mogućnosti za uspjeh. Usmjereni ste na dovršavanje započetog, te osmišljavanje i pripremu novih, ostvarivih ideja.

Zdravlje: Sačuvajte sjajnu formu.

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Osjećanja su prilično uzburkana. Romantični ugođaj izvrsno je okruženje za novu ljubavnu priču. Koliko dugo ćete zadržati emotivni zanos, zavisi najviše od vas.

Posao: Vrijedni ste, u većini situacija snalazite se sasvim dobro. Značajni događaji zbivaju se u sferi novca i ulaganja. Ipak, veoma oprezno birajte poslovne partnere.

Zdravlje: Umor liječite šetnjama, opuštanjem.

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Očekuju vas sretniji ljubavni dani. Unosite sklad u emotivni život i vezu. Ako ste sami, ne patite više za nekim koga ne možete zadržati. Spremni ste za promjene.

Posao: Poslovni život ispunjen je mogućnostima za nova znanja, kontakte i sklapanje korisnih poznanstava. I vaša se finansijska situacija značajno i brzo popravlja.

Zdravlje: Mnogo je razloga za sreću i zadovoljstvo.

RIBE

20.II – 20.III

Ljubav: Svaki slobodan trenutak iskoristite za stabiliziranje emotivnog života. Izlet u prirodu ili kratki odmor, omogućava vam da se opustite i još više uživate u ljubavi.

Posao: Pred vama je period profesionalnog i finansijskog prosperiteta i novih iskustava. Dominiraju snalažljivost i entuzijazam. Moguće je da se odlučite za promjenu posla.

Zdravlje: Sretni, zdravi, aktivni.

Oglašavanje

Magazin

Masaže koje zasigurno smanjuju celulit

Objavljeno

-

Od

Ručna masaža uz tehnike štipanja, masiranje šakama te cijeđenja djelotvornija je i od mašinske, a razna ulja poput onog bršljana ili badema pospješiće efekt.

Dokazano najveći neprijatelj celulita uz zdravu prehranu, povećane količine vode i vježbanje je masaža. Stručnjaci kažu kako masaža protiv celulita da bi bila učinkovita ne smije biti blaga, a iako je pomalo neugodna, ne smije ostavljati masnice i oštećenu kožu.

Nećete pogriješiti niti s običnim baby uljem

Da biste to spriječili, važno je dobro nauljiti noge i stražnjicu, područja na kojima se najčešće nakuplja celulit. Ulje je znatno bolji odabir od kreme, koja će se prebrzo upiti, pa će pokreti biti agresivniji, a koža osjetljivija. Najbolje je uzeti ulje od bršljana ili badema, koji dokazano potiču cirkulaciju te umanjuju celulit, no nećete pogriješiti niti s običnim baby uljem koje je znatno povoljnije.

Nanesite ulje od stopala do koljena - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Nanesite ulje od stopala do koljena kako biste poboljšali protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki dio noge pokušajte masirati barem minutu.

Masaža štipanjem

Štipajte prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i trbuha, kako bi krv došla do površine. Tako ćete ukloniti nakupine toksina.

Masaža cijeđenjem

Opustite mišiće. Uhvatite dijelove kože objema rukama kao da cijedite peškir. Na ovaj način masirajte bedra i problematična područja na bokovima.

Masiranje šakama

Šakama gnječite nakupine celulita. Jačim stiskanjem razbićete masne nakupine, pa će se i metabolizam poslije bolje boriti protiv njih.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Šaka oraha za bolje zdravlje

Objavljeno

-

Od

Nedavno istraživanje pokazalo je da konzumiranje orašastih plodova može imati povoljan utjecaj na mnoge bolesti, što upućuje na snažnu poveznicu između unosa orašastih plodova i zdravlja.

Naučnici su proučavali 29 ranije objavljenih studija koje su uključivale sveukupno 819.000 sudionika. Među njima je bilo više od 12.000 slučajeva ishemijske bolesti srca, 9.000 slučajeva moždanog udara, 18.000 slučajeva kardiovaskularnih bolesti i karcinoma.

Orasi su, bogati antioksidansima - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Kod istraživanih učesnika uočeno je da konzumiranje orašastih plodova smanjuje rizik od bolesti. Međutim, neki rezultati razlikuju se s obzirom na vrstu populacije (primjerice, prema spolu ili rizičnim faktorima).

Orašasti plodovi obiluju vlaknima, magnezijem i višestruko nezasićenim masnim kiselinama. Riječ je o hranjivim tvarima koje smanjuju nivo holesterola, a k tome i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Orasi i pekan su, na primjer, bogati antioksidansima koji se bore protiv oksidativnog stresa pa tako smanjuju i rizik od karcinoma. Najmanje 20 grama orašastih plodova dnevno može smanjiti i rizik od bolesti dišnog sistema za 50 posto te dijabetesa za 40 posto.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije