fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Vijesti

SDA-ov Ramiz Salkić sebi pripisuje zasluge za pobjedu nane Fate. Ponovo se oglasio o optužbama da ju je nagovarao da sve proda SPC-u

SDA-ov Ramiz Salkić, koji se za prava povratnika u RS bori iz udobnog tuzlanskog doma uz ogromnu plaću, nastavlja da sebi pripisuje zasluge za herojsku borbu nane Fate Orlović.

Naime, Salkić je među prvima na Twitteru krenuo da se hvali i da priča o herojstvu, pobjedi pravde itd. nakon što je konačno srušena crkva u dvorištu Fate Orlović.

“Istinu treba govoriti. Za pravdu se treba boriti. Pravda je spora, ali dostižna za one ustrajne u borbi. Jednog dana ovako će biti srušen svaki oblik diskriminacije i nepravde prema našem narodu u ovom dijelu naše domovine Bosne i Hercegovine. Srušićemo svaki simbol srpske agresije i represije na Bošnjačkim narodom. Ovo je naš zemlja, naša država i ovako će proći i oni koji je negiraju”, napisao je Salkić.

https://twitter.com/RamizSDA/status/1401168039303946244?s=20

Poznato je da je upravo Salkića nana Fata optužila da ju je nagovarao da proda zemlju na kojoj je crkva izgrađena i da podijele pare.

“Lako bi njemu bilo uzeti moje. Neka proda svoje, ja svoje ne dam”, kazala je nana Fata Orlović aludirajući na Ramiza Salkića, dodavši da ga je potom “maršnula iz kuće”.

Salkića su na ovo naravno podsjetili i jučer pa je on danas krenuo u novi obračun s nanom Fatom. Tako je objavio fotografiju članka u kojem nana Fata tvrdi da su je neki nagovarali da proda zemlju Srpskog pravoslavnoj crkvi te neko pismo u kojem se tvrdi da je Fata Orlović izmanipulirana.

https://twitter.com/RamizSDA/status/1401778235864719362?s=20

“Hvala prijatelju za ovaj tekst iz arhive. Onima koji znaju istinu njima nije ni potreban. Onima koji nisu informirani njima će koristiti. Onima koji su zlonamjerni njima pomoći nema. Naša borba se nastavlja, zlonamjerni nikad nisu ni učestvovali u njoj!”, naveo je Salkić.

Možda vam se sviđa

Vijesti

Ispred Atik džamije u Janji jutros se začula pucnjava iz vatrenog oružja, a prema riječima očevidaca muškarci iz kolone automobila koja se zaustavila na...

Biznis

Najniža plata u ovoj godini, kako je to utvrdila Vlada Federacije BiH, utvrđena je u iznosu od 543 KM.

BiH

Maša stranka, koja je sastavni dio vlasti u Tuzlanskom kantonu, zaprijetila je izlaskom iz aktuelnog saziva vlade ukoliko predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) ne...

Magazin

Pjevačica Jelena Karleuša je prijavila supruga Duška Tošića za nasilje u porodici, potvrđeno je za Nova.rs. Prema saznanjima Nova.rs, Duško je svojoj zakonitoj supruzi...