Povežite se sa nama

Crna hronika

Saznajemo ko je uhapšena zbog otmice 13-godišnje Ajiše: Djevojčicu držala u kući protiv njene volje, prijavljivana i zbog zlostavljanja svojih kćerki

Objavljeno

-

Ajiša Mazić, 13-godišnja djevojčica čiji je nestanak prošle sedmice na noge digao policiju ali i mještane Živinica, bila je oteta. Naime, policija i Tužilaštvo TK-a su, radeći na ovom slučaju ustanovili da je djevojčica protiv njene volje držana u jednoj kući.

Ajiša Mazić, podsjećamo, vratila se kući nakon 48 sati, ali ostalo je nejasno gdje je bila nakon što je, kako je to za Oslobođenje ispričala njena polusestra Melisa Sadiković, otpratila brata u školu.

Dječak se vratio kući nakon nastave, ali Ajiši se izgubio svaki trag. Nakon 48 sati neizvjesnosti i Ajiša se pojavila, a onda je ispričala kako je bila zadržana protiv njene volje u kući izvjesne Miraleme.

Melisa se sinoć javila se redakciji Oslobođenja i ustvrdila da je mala Ajiša bila oteta, te istakla da su priče o zaradi i kopanju krompira izmišljene.

Da se zaista radi o otmici, preciznije oduzimanju djeteta ili maloljetnika, za Oslobođenje potvrdio i portparol Tužilaštva TK Admir Arnautovića. Naime, od njega saznajemo da je ženi kod koje je Ajiša boravila određen jednomjesečni pritvor.

Riječ je, kako se isposatilo, o Miralemi Mujčinović koja je ranije prijavljivana zbog zlostavljanje svojih kćerki.

– Miralemi Mujčinović određen je pritvor za oduzimanje maloljetnika. Tužilaštvu je predata 9.  septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, no to drugo krivično djelo se ne vezuje za ovaj slučaj nestanka, već za njene kćerke. U periodu 2015. godine njene kćerke su bile maloljetne, potvrdio je portparol Tužilaštva TK-a za Oslobođenje.

Inače, Mujčinović je Ajišu zadržala u kući koja se nalazi na području Dubrava, a potom je ostavila u parku te se djevojčica, kako smo ranije pisali, vratila kući.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Crna hronika

Komšija palio nisko rastinje pa mu vatra izmakla kontroli

Objavljeno

-

Od

U Bijelim Poljima, kilometar sjeverno od Gračanice oko 15 sati izbio je požar.

Gorjelo je nisko rastinje i šupa sa drvima vlasnika A.H.

Ubrzo su stigli vatrogasci Profesionalne vatrgasne jedinice iz Gračanice, požar stavili pod kontrolu i u 16:15 sati ugasili.

Prema onome što su utvrdili policijski službenici na terenu, jedan od komšija je palio nisko rastinje, i u jednom momentu  vatra  se izmakla kontroli, te je zahvatila šupu A. H. koja je dijelom izgorjela.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Crna hronika

Tragedija u Zavidovićima: Smrtno stradala 13-godišnja djevojčica

Objavljeno

-

Od

Trinaestogodišnja djevojčica smrtno je stradala u nesreći koja se desila sinoć u Zavidovićima.

Naime, kako nam je potvrđeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, djevojčica Š. A. rođena 2003. je pala sa bicikla i stradala na mjestu.

– Nesretan slučaj desio se u ulici Matije Gupca, kazali su nam iz policije te potvrdili da je na mjesto nesreće ubrzo stigla i ekipa Hitne pomoći. No, djevojčici nisu mogli pomoći.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije