fbpx

Savo Milošević: Otpisat ćemo nekih 7-8 igrača sa ovog spiska, a vjerovatno i više

od Urednik

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Selektor reprezentacije BiH Savo Milošević govorio je na konferenciji za medije nakon večerašnjeg meča protiv Slovačke, a istakao je da je utisak puno bolji nego je bio nakon poraza od Luksemburga.

“Stekao sam jasniju sliku na koje igrače možemo računati u martu. Moramo gledati na neke stvari pozitivno, bez obzira na to što je bilo i večeras loših stvari. Ipak, dobili smo neke igrače za budućnost, odnosno za mart”, kazao je Milošević.

Milošević je istakao i da ne smatra da smo trebali dobiti crveni karton.

“Mislim da je trebao biti faul za nas, bilo je to direktno ispred mene, a Gojković je bio bliži lopti. Bilo je mnogo loših odluka sudija, ali tako je kako je”, istakao je selektor.

Odbio je komentarisati pozive sa tribina na odlazak, ali je istakao da će biti otpisano 7-8 igrača do marta sa spiska za ove mečeve.

“Otpisat ćemo sigurno 7-8 igrača, a vjerovatno i više”, poručio je Milošević.

Selektor je poručio da sada slijedi rad na psihološkom i mentalnom planu do baraža.

“Teško je učiti u periodu u kojem nema utakmica. Možemo učiti na mentalnom i psihološkom planu kroz razgovor. Toje jedini realan način pripreme za mart. Obići ćemo većinu igrača na koje se sigurno računa u martu i bit će upoznati s onim što se od njih očekuje”, kazao je Milošević.

Pristup je večeras zadovoljio, za razliku od meča sa Luksemburgom.

“Trkački je bilo mnogo bolje, jer da nije, imali bismo mnogo više problema. Igrali smo protiv ekipe koja se već plasirala na prvenstvo i nismo im puno dopustili. Više smo trčali, ulazili u više duela, i mnogo više ih osvojili. Bilo je sigurno mnogo bolje nego prije tri dana i vjerujem da je ovo put, naročito kad reprezentacija bude kompletna. Imat ćemo više kvaliteta, trka se podrazumijeva i to moraš imati ako želiš išta napraviti. Sigurno će tim biti drugačiji u odnosu na večerašnji u martu, imat ćemo više kvaliteta”, istakao je Milošević.

Govorio je o minutaži i manjku iste kod pojedinih igrača.

“Rahmanović se dokazao još prošli put i on je siguran za mart, njegov odnos je fenomenalan, Plan je bio da uđe u igru, ali nismo bili u situaciji zbog nepredviđenih okolnosti. Tahirović je jedan od pet igrača koji imaju dva žuta kartona”, kazao je Milošević, komentarišući i debitante:

“Zolotić je igrao desetak minuta i teško je napraviti procjenu. Što se tiče Bašića, svi možemo biti zadovoljni, na debiju odigrati na ovom nivou 90 minuta je za svaku pohvalu. Tu trebamo svi biti zadovoljni jer smo dobili igrača za 10 godina. Što se tiče Mujakića on ima te neke limite, ali njegov odnos je fantastičan, pravi ratnik i na njega ću računati u martu. Odradio je ove dvije utakmice i ne može mu niko uputiti nikakvu kritiku”.

Navijačima je Milošević poručio da ima apsolutno povjerenje u ekipu i da vjeruje da može otići na Evropsko prvenstvo kroz baraž.

“Nakon ovih utakmica i onih u oktobru te svega što sam u njima vidio, a uzmemo li u obzir protivnike koje ćemo dobiti u martu, apsolutno sam siguran da možemo da se plasiramo. Siguran sam da ćemo imati dobre šanse, iako naravno, ne mogu ništa garantovati”, kazao je Milošević.

Govorio je i o igračima na koje će računati u martu, a koji sada nisu bili tu.

“Na Džeku, Pjanića, Barišića, Kolašinca, Šehića računam. Nadam se da sam i s Ahmedhodžićem napravio dogovor i plan je da odem do Engleske da porazgovaramo. Od ovih momaka dosta njih je pokazalo da možemo računati na njih. Jasno se vidjelo koji žele i da idu preko granica. Recimo Hajradinović, pokazao je fenomenalan odnos, žrtvovao se za ekipu, a on je plemenit igrač. Ima još igrača koji su se dokazali”, poručio je Milošević za kraj.

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.