fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Sarajevo mu posvetilo objavu: Mersudin Ahmetović završio igračku karijeru

Mersudin Ahmetović odlučio je sa završetkom prethodne sezone da stavi tačku na svoju izuzetno uspješnu profesionalnu karijeru.

Ahmetović je odigrao preko 600 utakmica, od čega je više od 400 zvaničnih i postigao više od 100 pogodaka, piše Sport1.

“Došlo je vrijeme da kažem zbogom profesionalnoj karijeri. Već ranije sam odlučio da će prethodna sezona biti i posljednja u mojoj karijeri. Pokušavam da se naviknem na sve novo što mi se dešava, bit će ovo velika promjena za mene, ali mislim da ću uspjeti da se naviknem na nove obaveze.”, tvrdi sad već bivši napadač.

O planovima za naredni period nije hrio da govori u ovom momentu.

“Još uvijek je rano govoriti o tome. Još se, kako sam rekao, privikavam na slobodno ljeto i trenutno uživam sa porodicom. Poznato je da sam već davno počeo sa školovanjem i završio licence i siguran sam da ću ostati u fudbalu. U kojem klubu i kojoj funkciji ostaje da se vidi u narednom periodu”, rekao je kratko za Sport1 Ahmetović.

Najdublji trag u našoj državi je ostavio na Koševu, gdje je odigrao 188 zvaničnih utakmica, u kojim je postigao 63 pogotka. Sa Bordo timom je osvojio dva prvenstva i dva trofeja namijenjena osvajaču Kupa BiH.

U BiH je nastupao i za Slobodu te Igman u kojem je i okončao karijeru. Dubok trag je ostavio i u Rusiji u kojoj je proveo sedam godina, a nastupao je i u Kazahstanu.

Bordo tim se objavom na društvenim mrežama zahvalio bivšem igraču i kapitenu na velikoj borbi i doprinusu koji je dao za tim sa Koševa.

The post Sarajevo mu posvetilo objavu: Mersudin Ahmetović završio igračku karijeru appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...