fbpx
Zanimljivosti

SAOBRAĆAJNE NESREĆE, OPERACIJA, DIJABETES: Halid Bešlić ogolio dušu o zdravstvenim problemima

Halid Bešlić se već dugo bori s velikim zdravstvenim problemima, a zbog dijabetesa je morao da promijeni životne navike.

Halid Bešlić je nedavno doživio saobraćajnu nesreću na putu Šabac – Loznica i, srećom, sve je prošlo bez većih posljedica, ali pjevač već godinama unazad muku muči s narušenim zdravljem.

Prvi problemi počeli su kada je doživio prvu saobraćajnu nesreću, kada je s njim u kolima bila Suzana Mančić, a 2009. godine prošao je s daleko težim posljedicama. Jedva je izvukao živu glavu kada je sletio s klizavog puta, a nije bio vezan. Oporavio se, ali ga je zadesio problem sa srcem zbog čega mu je ugrađen stent u julu u Sarajevu. Iako je nakon operacije sve bilo u najboljem redu i brzo se oporavio, suočio se ubrzo i sa dijabetesom, pa je bio primoran da promijeni životne navike. Korigovao je i ishranu, ali sve to nije davalo značajnijih rezultata, pa je počeo da konzumira novu terapiju, a najveća podrška u svemu mu je supruga Sejda.

– Šećer je učinio svoje, pijem lijekove, malo sam korigovao ishranu, večeru sam izbacio, ne jedem više hljeb. Sa 14 sam tim tempom smanjio šećer na 6, 7 do 8. Tako se kretalo sa tabletama – izjavio je legendarni pjevač.

(express/kurir)

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima