fbpx

Samo dva reprezentativca BiH igrala su svaku utakmicu kvalifikacija za EURO, znate li koji su to igrači?

od Urednik

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Reprezentacija BiH večeras igra prvu od dvije završne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a naš nacionalni tim gostuje Luksemburgu.

Ekipa je značajno promijenjena u odnosu na ranije mečeve, u kojima smo mogli računati na veći broj iskusnih igrača, a večeras mnogih od njih nema.

Tu su neka nova lica, a među starterima protiv Luksemburga će biti i Nihad Mujakić i Haris Tabaković, dva debitanta. Samo su tri igrača odigrala svih osam dosadašnjih mečeva kvalifikacija, a to su golman Ibrahim Šehić, bočni igrač Amar Dedić, te veznjak Amir Hadžiahmetović. 

Kao što je odranije poznato, Šehić za ovaj dvomeč nije na raspolaganju selektoru Miloševiću zbog povrede koljena, a s obzirom na to da su Dedić i Hadžiahmetović starteri, oni će otići na po 9 nastupa u ovom ciklusu, i ako budu igrali protiv Slovačke, bit će jedini koji su ga kompletirali.

Inače, Šehić je po minutaži prvi igrač reprezentacije BiH u ovim kvalifikacijama sa 702 minute, a blizu njega je Dedić sa 697 minuta, te će ga večeras preskočiti, ako ne bude zamijenjen vrlo rano u večerašnjem meču. Svakako, nadamo se da se takvo što neće desiti.

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.