fbpx
Sport

Samir Bekrić zaplakao dok je govorio o Želji: Nije mi problem oproštaj od fudbala, već od Željezničara

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Biće ovo i posljednja utakmica koju će za na Grbavici odigrati Samir Bekrić, koji je na današnjoj press konferenciji iskoristio priliku i osvrnuo se na ovaj meč, ali i svoje emocije.

Bekrić je priznao da još nije svjestan cjelokupne situacije jer je fokusiran na samo utakmicu, ali je uz suze opisao koliko mu je Željezničar uvijek značio.

– Još nisam svjestan situacije. S emotivne strane biće jako teško, jer ja sam mnogo mnogo vezan za ovaj klub i znam da, kad god sam išao vani, uvijek sam jedva čekao da se vratim. Svi su mi i tada govorili da sam lud, ali to je jednostavno tako. Ja kada sam bio u top formi, kada sam vani igrao vrhunski, kada sam bio glavni igrač tih klubova i kada sam mogao da potpišem najbolje ugovore u karijeri, ja sam se vratio jer klubu je bila potrebna pomoć. Tako je bilo i prvi i drugi i treći i ne znam više koliko puta. Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub, rekao je Bekrić.

On je dodao da oproštaj od fudbala nije težak koliko oproštaj od Željezničara.

– Nije mi problem oprostiti od fudbala, već od Željezničara. Imam tu sreću i čast da ostajem u klubu, uz te sjajne momke, uz stručni štab, uz klub, uz navijače i to je sigurno mnogo lakše podnijeti čovjeku nakon karijere, zato što ostaje tu. Još nisam svjestan toga, nekako mi je prioritet da ekipa dobro izgleda, da pobijedi utakmicu i da ispunimo naše ciljeve, a moj oproštaj, hajde, neću puno pričati o tome, najvažnija je ekipa i naša dobra igra, a ja ću se potruditi da u minutama koje mi šef da pružim sve od sebe i pomognem momcima da obezbijedimo i osiguramo pobjedu koja će biti jako važna, ističe Bekrić.

O Posušju ima riječi hvale.

– Dolazi nam jako nezgodna ekipa, jako dobro organizovan klub i ja se nadam da ćemo uz podršku naših navijača pokazati svoje pravo lice i nagraditi se za iskren i pošten rad do sada. Sjajan momenat za nas i naše navijače jeste da mi odlučujemo o svojoj sudbini pred našim navijačima i nadam se da ćemo biti pravi jer stvarno smo zaslužili da nam se neki ciljevi ispune. Radili smo toliko dugo, pošteno, iskreno i opet ponavljam, momci su zaslužili da se na kraju raduju. Mi ćemo dati sve od sebe da naše navijače učinimo sretnim i ponosnim, zaključio je Bekrić.

 

 

Oznake:

Možda vas zanima