fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Sajam maline u Bratuncu okupio 80 izlagača

U Bratuncu je otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Dani maline”, na kojem učestvuje rekordnih 80 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Sajam je otvorio ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić. Čestitao je organizatorima na uspješnom organizovanju manifestacije i izrazio zadovoljstvo što je sajam postao tradicionalan, kao i brojem izlagača i posjetilaca.

On je poželio da se tradicija nastavi i da svaki naredni sajam bude bolji od prethodnog.

Šulić je istakao da će resorno ministarstvo i dalje pružati podršku organizovanju Sajma maline po kojem je ova opština prepoznatljiva i najveći je proizvođač ovog voća u RS.

Otvaranju “Dana maline” prisustvovao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Goran Bursać koji je istakao da ovo ministarstvo izdvaja znatne podsticaje za malinarstvo u Bratuncu i da će to biti i nastavljeno.

Otvaranju dvodnevnog sajma prisustvovali su ambasador Italije u BiH Marko di Ruco, predsjednici nekoliko opština iz Srbije, te direktori Zavoda za zapošljavanje i Turističke organizacije RS Miroslav Vujičić i Miodrag Lončarević.

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović zahvalio je izlagačima i posjetiocima, ističući da opština teži prema brendiranju maline i da se radi na njenoj preradi i proizvodnji finalnog proizvoda od ovog voća, čime bi se omogućila bolja zarada i otvaranje novih radnih mjesta, navodi Srna.

(Biznis.ba)

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Sport

Fudbalski klub Sarajevo putem društvenih mreža predstavio je novu domaću garnituru dresova njemačkog proizovđača Adidas u kojoj će nastupati igrači kluba sa Koševa u...