fbpx
Magazin

“Sačuvaj lopte” – Fudbalski klub iz Beograda ima sjajnu misiju i postao je hit na društvenim mrežama

Mesec novembar je mesec borbe protiv raka testisa, i godinama unazad se organizuju mnoge originalne akcije da bi se skrenula pažnja na ovu temu. Ove godine, jedan fudbalski klub je pokrenuo kampanju sjajnog naziva – Sačuvaj lopte.

FK Miljakovac je odlučio da tokom novembra, meseca borbe protiv raka testisa, pokrene akciju „Sačuvaj lopte“ kako bi podigao svest o ovom oboljenju koje pogađa muškarce. Kampanja će se odvijati putem društvenih mreža i nosiće važne poruke za mušku populaciju.

Ovaj sjajni slogan i kampanja je ispraćena i odličnom fotografijom, na kojoj su tri gola fudbalera u karakterističnoj pozi za živi zid. Za vrlo kratko vreme, ova slika je postala popularna na društvenim mrežama.

Kako su istakli ispred samog kluba, njihovi fudbaleri će takođe tokom novembra u prvenstvenim i evropskim mečevima nositi specijalno dizajnirane šortseve, urađene u saradnji sa tehničkim sponzorom kluba, brendom „PUSH“. U predelu u kojem se nalaze testisi, na šortsevima će biti logo akcije „Sačuvaj lopte“. Ovu akciju sprovode sa ciljem podizanja svesti među mlađom populacijom o redovnim pregledima kod urologa kao načinu prevencije, kao i samopregledu i upoznavanjem sa potencijalnim faktorima rizika za oboljevanje od raka testisa.

FK Miljakovac je jedan od najmlađih klubova nastalih kod nas, s obzirom da postoje od 2020. godine. u sezoni 2021/2022 postao aktivan u zvaničnom takmičenju kao učesnik Međuopštinske lige Grupa “A” i tako ušao u sistem takmičenja Fudbalskog saveza Beograda. FK Miljakovac od tada, kao i do sada, koristiti svoj prostor u medijima i svoje zvanične mečeve za promociju ideja humanitarnog rada, fer pleja i viteštva u sportu.

Osnivač i idejni tvorac koncepta FK Miljakovac je Jovan Simić, sportski radnik i humanitarac koji je kroz svoju karijeru napravio uspešan sklad humanitarnog rada i sporta organizujući velike humanitarne fudbalske mečeve, aukcije sportskih dresova i brojne humanitarne akcije sportskog tipa.

Izvor

Možda vas zanima