fbpx
Vijesti

SA POČETKA KARIJERE: Vlado Kalember je rođeni zavodnik

Za Vladu Kalembera danas znaju svi. I ne samo da znaju nego je jedan od najcjenjenijih i najomiljenijih muzičara u regionu. Karijeru je počeo krajem sedamdesetih u kultnom bendu ‘Srebrna krila’ i moglo bi se reći da se od onda poprilično promijenio.

Momci su 1979. objavili svoj prvi istoimeni album, a na coveru albuma zasijali su u upečatljivim kombinacijama. Vlado je nosio bijelo svilenkasto odijelo, a imao je i poprilično drugačiju frizuru. Tih je dana nosio dugu kosu, a danas je ipak vjeran kraćoj, urednijoj frizuri.

Vlado se povremeno i sam voli prisjetiti svojih početaka i ‘starih dana’. Nedavno je otišao prilično daleko u prošlost, čak 50 godina, i objavio fotografiju na kojoj vidimo kako je izgledao dok je svirao u školskom orkestru, prenosi story.hr.

-Evo to sam ja! Sviram fagot u školskom orkestru, a prošlo je samo nešto preko 50 godina. Šta je to u smislu vremena? Ništa! Ionako su prošle prebrzo! Možda se zemlja vrti sve brže oko sebe i oko sunca, pa to zato vrijeme sve brže prolazi – napisao je Vlado uz fotografiju, a sudeći po komentarima izazvao je nostalgiju kod svojih pratilaca.

Izvor

Oznake: Showbiz

Možda vas zanima