SA DRUGE STRANE KAMERE – SVE ŠTO NISTE ZNALI O FILMU TITANIK

12

Prošlo je više od dvije decenije kako je na velikom filmskom platnu prvi put prikazan film “Titanic” koji je oborio sve rekorde gledanosti. Prekookeanski brod je 1912. godine u noći između 14. i 15. aprila udario u ledenu stijenu, a od više stotina ljudi koji su putovali njime samo je jedanaestoro preživjelo. O ovom potonuću se decenijama unazad priča, a 1997. godine je ova legendarna priča dobila i filmsko izdanje koje gledamo iznova i iznova. Istinita ljubavna priča o Jack-u Rose koja se proteže kroz cijeli film je osvojila naša srca. Iako je od potapanja u to vreme najmoćnijeg broda prošlo više od 100 godina, brojne misterije o ovoj velikoj nesreći nisu razrešene.

U nastavku saznajte x činjenica koje vjerovatno niste znali o filmu “Titanic”.

1. Glumci koji tumače glavne uloge u popularnom filmskom ostvarenju su Kate Winslet Leonardo DiCaprio, i bez njih ne bismo mogli ni da zamislimo ovaj film. Međutim, na samom početku, kada su producenti birali uloge, oni nisu ni bili planirani. Kako strani izvori prenose, Gwyneth Paltrow Matthew McConaughey je trebalo da budu zvijezde ove romantične priče sa tužnim krajem.

2. Godinama unazad, od premijere filma pa do danas se vodi polemika oko toga zašto se Rose nije pomjerila na drvene daske na kojoj je plutala i pomoću koje je preživela. Mnogi komentarišu da je tu bilo mjesta i za Jacka. Međutim, direktor je stavio tačku na ovo pitanje time što je izjavio kako su se oni pridržavali scenarija.

3. Jedna od najromatičnijih scena iz filma je ubjedljivo ona kada Rose traži od Jacka da je nacrta. Ali ono što mnogi nisu znali je da je u tom trenutku Jack imao dvije lijeve ruke. Tačnije, ruka koja je crtala Rose nije pripadala Jacku već Cameronu.

4. Pjesma iz filma “My Heart Will Go On” koja broji nekoliko miliona pregleda na Youtube-u je djelo u izvedbi Celine Dion i danas je veoma popularna među svim generacijama. Međutim, ova numera nije bila planirana za film, jer su reditelji željeli da u pozadini najromantičnije scene ide samo melodija, bez teksa. Ali su u tajnosti tekstopicas Will Jennings i muzička zvijezda Celine Dion pripremili cijeli aranžman koji se Cameronu veoma dopao. 

5. Film “Titanic” osim što ima rekordnu gledanost putem malih ekrana, od decembra 1997. godine kada je objavljen pa do septembra 1998. je bio  prikazivan u bioskopima, što je još jedan od dokaza da je obožavan od strane publike i gledalaca.

6. Jedna od najpoznatijih replika iz ovog filma “Ja sam kralj svijeta” je izmišljena u trenutku snimanja, a nju je izgovorio Leonardo DiCaprio, tačnije Jack.